Bekreftet: Fire hester tatt i doping
Som vi ser er koboltverdiene svært høye, i motsetning til Nuncio som bare har 1,22.

Bekreftet: Fire hester tatt i doping

Skrevet av: Trond Asheim 12:02 09. september 2016 , kategori: Sport

Lionel, Un Mec d’ Heripre, Your Highness og Timone Ek har avlagt positive dopingprøver i forbindelse med OGP og Elitloppet. Souloy-hest også tatt i Frankrike.

Your Highness, Un Mec d'Heripre og Lionel har avlagt positive A-prøver etter deltakelse i Oslo Grand Prix den 12. juni 2016. Timone Ek har avlagt positiv A-prøve etter seier i Bjerkebanens Europamatch den 12. juni 2016. Un Mec d'Heripre har også avgitt positiv A-prøve den 28. mai 2016 ved prøvetakning dagen før Elitloppet og den 29. mai etter Elitloppet. B-prøvene er sendt til et annet laboratorium for verifisering. Lionel har avlagt både positiv A- og B- prøve. Prøvene fra hestene viser i analysene forekomst av kobolt langt over grenseverdien i blod og urin. Lionel har 468 og Un Mec d’Heripre 521, mens Nuncio til sammenligning har bare 1,22.

– Det er usannsynlig at hestene har fått i seg kobolt via vitamintilskudd, sa Birgit Ranheim, leder for hestesportens utvalg for utredning av dopingsaker.

Kobolt er et grunnstoff og finnes naturlig i både mennesker og dyr. Ved overdosering vil det skape en dopingeffekt, lik bruken av EPO. Det er fastsatt internasjonale grenseverdier for forekomsten av kobolt i travhester. Disse er:

I blod: 25 nanogram per milliliter plasma

I urin: 100 milliliter per millliliter urin

Det Norske Travselskap har analysert et stort antall prøver for kobolt fra dagene før og under løpsdagen den 12. juni. Etter at det ble funnet at A-prøven fra Lionel var positiv for kobolt, ble flere prøver fra denne løpsdagen sendt til analyse spesifikt for kobolt, inklusive alle deltakende hester i Oslo Grand Prix. Fra svensk side ble det på grunnlag av den positive prøven i Norge, besluttet å undersøke lagrede prøver fra samtlige plasserte hester i Elitloppet den 29.mai 2016 for kobolt.

Fra Un Mec d'Heripre ble det i blodprøver fra dagen før Elitloppet og på løpsdagen 29. mai funnet konsentrasjoner høyt over grenseverdien for kobolt. Alle øvrige plasserte hester i Elitloppet var negative.

Hestene får startforbud, treneren blir suspendert i de nordiske land under utredningen og det vil bli foretatt premiereguleringer på 2,66 mill kr.

På pressekonferansen fortalte Svein Morten Buer at Souloy har uttalt at han har en teori om hva som har skjedd, men han vil sjekke dette nærmere. Souloy opplyste også at en annen hest han har i trening, Lover Face, har avlagt positiv dopingprøve i Frankrike for kobolt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013