Fikk sin revansje
Byttet ut hesteklær med vanlige klær og var turist i Paris lørdag ettermiddag.

Fikk sin revansje

Skrevet av: Martha Lindstad 18:00 11. februar 2013 , kategori: Øvrig

Marthas blogg: Ready Cash tok revansje etter tapet i Prix d'Amerique ved å spurte ned Royal Dream og vant Prix de France. De siste dagene har jeg for øvrig vært turist.

Jeg skriver mandag 11. Januar og nok en helg er gått over i historien. Fjorten dager etter Prix d'Amerique kjøres alltid Prix de France som er "revansje-løpet" for mange. Denne gangen spant Royal Dream til tet, noe som var overraskende for meg. Ready Cash fikk fine rygger i annetspor, og da Franck Nivard sendte ham av gårde i siste sving var jeg sikker på at den kom til å vinne. Like mye som jeg hadde følelsen for Royal Dream i uka før Prix d'Amerique har jeg hatt følelsen av at Ready Cash kom til å vinne Prix de France. Rart å si det, og det er alltid lett å være "etterpåklok", men jeg kunne ikke se for meg Royal Dream ta to strake storløp. Uansett – for en herlig traver sistnevnte er. Stor i størrelse, går uten sjekk og løper med hodet mellom beina i løp. Tror det er utelukket å håpe på Ready Cash i OGP (han har aldri reist utenlands, har mange hopper å betjene her i sommer og konkurrerer dessuten med kjettinglasso), men jeg håper Dubois bestemmer seg for å sende Royal Dream. Han har reist med hester tidligere i alle fall. Jeg krysser fingrene, hadde vært som en drøm å få se den røde hesten på Bjerke..
Parade IMG 1783
Det snødde tett på Vincennes søndag.

Royal Dream IMG 1775

Herlige Royal Dream og Jean-Philippe Dubois.

Starten IMG 1836

Mange var ute etter teten i Prix de France.

Maalgang IMG 1904
Franck Nivard stikker armen fornøyd i været når han slår Royal Dream. Beklager dårlig bilde, men kameraet mitt var på vei rundt for å ta bilde av kretsen rundt..


Glade Ready Cashere IMG 1919

.. som jublet hemningsløst.

Seiers oppassere IMG 1778

Royal Dreams oppasser (t.v) og Ready Cashs oppasser (t.h) har hatt mye å glede seg over i vinter. Legg merke til capsen til sistnevnte. Jeg håper Ready Cash står på startstreken i OGP, men det er tvilsomt.

Folkehav IMG 1975

Ready Cash i folkehavet etter seieren i Prix de France.

I helgen skjedde det for øvrig veldig mye. Mamma og pappa kom med kveldsflyet til Orly torsdag. Helt tilfeldig hadde de bestilt samme fly som gjengen som var med TGN på tur. Denne gjengen reiste til Fabrice Souloy og Dubois på fredagen, var på Grosbois og litt andre ting lørdag og Vincennes søndag. Mange trivelige nordmenn som fikk se litt av fransk travsport. Mamma og pappa var her på Grosbois fredag (pappa var med og kjørte hest), før de dro inn til Paris fredag ettermiddag. Lørdag jobbet jeg fram til lunsj før jeg kjørte bilen min til Vincennes og tok toget videre til Paris. Var turist sammen med foreldrene mine og vi var ved bla Pariserhjulet, Louvre-plassen og Sacre Coeur på Montmartre. Senere på kvelden spiste vi middag med den norske gjengen på restauranten Royal Turenne – en meget trivelig kveld med mange historier. I de sene nattetimer anbefalte jeg taxisjåføren å spille 100 euro på Ready Cash i Prix de France, så jeg håper han fulgte tipset.. Magefølelsen min har etter hvert vist seg å stemme her nede, men det er nok heller tilfeldigheter. Ettersom jeg fikk fri fra stallen på søndag sov jeg på hotell med mamma og pappa ved Chateau du Vincennes, og jeg må si det var herlig å sove helt til halv tolv.

Pappa pa grosbois IMG 2842
Pappa var med og kjørte intervaller med Maleo As fredag.
Rivage IMG 2847
Jeg kjørte "ponnien min" Rivage :-) Han er en artig liten tass. Herlig vær forresten.
Champs elysse IMG 2880
Champs Elysse sett fra Parishjulet. I enden står triumfbuen.

Martha i parishjulet IMG 2892
Et stk høyderedd Martha i Parishjulet. I bakgrunnen sees Sacre Coeur på høyden Montmartre.

Mamma i hjulet IMG 2878
Mamma med Eiffeltårnet i bakgrunnen.

Martha turist IMG 2900

Flere turistbilder..
Pris IMG 2862
På Concorde-plassen.

Sacre coeur IMG 2904
Utsikt fra Montmartre, over store deler av Paris.

Søndagen ble som nevnt tidligere tilbragt på Vincennes, der det alltid er
trivelig å være på storløp. Kretsen rundt Ready Cash stod rett bak meg og så løpet, og det var noen herlige scener som utspilte seg etter løpet. Jeg hadde selvsagt kameraet parat og fikk fanget øyeblikket. Det må være herlig å vinne storløp på Vincennes. Stemningen, musikken, publikum.. Selv blir jeg rørt når majestetiske melodier spilles over høytalleranlegget og alle er glade og fornøyde. Denne gangen gikk det litt bedre for de svenske hestene i og med at Noras Bean var meget positiv fjerdehest, men Maharajah galopperte dessverre rett etter start. Kusk Kihlström fikk dessuten åtte dagers utelukkelse av de franske dommerne. Raja Mirchi kan kanskje kalles litt norsk i og med at norske Preben Søvik har tatt hånd om ham de siste ukene, men det gikk dessverre ikke veien for Viking Kronos-sønnen. Ludde kjørte fram i dødens, men hesten ble sliten og fikk ikke med utfallet å gjøre.

Etter løpene var det som alltid samling i stallcaféen med champagne og småkaker. Dette er noe som jeg har vondt for å se hende i Norge der alle skal haste fortest mulig hjem. Her i Frankrike sitter trenerne sammen med hesteeiere og andre folk og drikker champagne utover kvelden. Noen drar hjem etter hvert, mens andre drar på restaurant og lar hest og utstyr stå igjen på banen. Etter mat og godt drikke setter de kursen hjemover i de sene nattetimer. Og tro ikke at de ligger på latsiden av den grunn: Neste morgen er de fleste oppe allerede klokken seks for å jobbe. Slik er travsporten her i Frankrike, og jeg liker det ☺

Ellers hadde vi to starthester forrige onsdag. Nancy ble tredje etter å ha fått åpning midt på oppløpet (hun er ikke tverrspeedig, så det var bra). Egentlig var hun fjerde i mål, men en av hestene foran ble disket (enquete som det heter på fransk), så da fikk jeg igjen kronene jeg spilte på plass. Katjing ble hengt opp i tredjespor (han som egentlig skal gå i førstespor), så det gikk ikke særlig bra. Han er jevn og flink, men duger ikke på Vincennes nå om vinteren. Vi kommer ikke til å ha noe særlig starthester framover nå da noen skal behandles osv.
Nancy Sco
Fine damen Nancy med Dominik i vogna.

Fargerik ekvipasje IMG 1664Avslutter med dette bildet - en fargerik ekvipasje på Vincennes.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013