Smaken av landet
Slik har været vært den siste uka. Livet er herlig!

Smaken av landet

Skrevet av: Martha Lindstad 17:43 21. februar 2013 , kategori: Øvrig

Marthas blogg: De siste dagene har været vært strålende, våren er i anmarsj og jeg har vært på landet.

Det ser ut som at våren er i full anmarsj i Frankrike. De siste dagene har vært mildt sagt deilige. Kaldt om nettene, men ikke en sky på himmelen og sola steker om dagen. Setter en seg i solveggen er ikke temperaturene langt unna norsk sommer – og det i februar.

Forrige søndag var det storløp på Vincennes, og jeg må si jeg er imponert over 3-åringene her. Fra før av har Akim du Cap Vert (e Prodigious), Atlas Du Joudes (e Ready Cash) og Axelle Dark (e Ready Cash) bemerket seg spesielt i årgangstoppen her nede. Sistnevnte hadde aldri vært dårligere enn nummer to før søndagens Kriterium, men Franck Nivard kjørte oppi foranliggende sulky på første bortre og hoppa galopperte seg dessverre bort. Uansett, ingen av de tre nevnte endte øverst på resultatlista denne gang. Det gjorde den lille Ready Cash-datteren Avila som tapte stort terreng på galopp fra start. Thierry Duvaldestin var innstilt på å bryte løpet, men kjørte likevel etter. Hoppa var på skuddhold inn i oppløp, og hvilken spurt hun leverte. Det er ingen tvil om at Ready Cashs avkom har arvet mange gode egenskaper av sin far. Andrehesten Akim du Cap Vert er også en lekker hest! Prodigious er uhyre populær her nede, men i Norge har han kun to avkom. En av de, Clint Greenwood, vant i Bergen lørdag.


Akim du Cap Vert
Lekre Akim du Cap Vert (e Prodigious).

Søndag natt svingte Tor Brændens hestetransport inn på Grosbois med fire norske kaldblodshester som skal prøve seg på Vincennes torsdag og søndag. Det er alltid trivelig å treffe nordmenn her nede, og det er en fin gjeng som har kommet ned. Franskmennene virker fascinert av kaldblodshestene, og selv synes jeg det var rart å se igjen "kraftpluggene" etter noen måneder borte.

Foynland Kongen IMG 2173
Føynland Kongen og oppasser Rebecca Solbakken er på plass i Frankrike.

Mandag ble jeg for øvrig sendt ut på tur. Jeg har aldri kjørt hestetransport tidligere, men en hest fra stallen skulle flyttes til en annen trener i Normandie, og jeg ble sendt av gårde. Var ikke store forskjellen å kjøre tohesters-transporten kontra pappas pick-up. Jeg hadde ikke peiling på hvor jeg skulle, men fikk adressen og plåttet det inn på GPS-en. Deretter var det bare å kjøre. Etter ca en times kjøring skulle den ha meg av motorveien, så jeg svingte av. I ettertid har jeg skjønt at GPSen min tar den første veien den finner, ikke nødvendigvis den raskeste. Det ble halvannen times kjøring på småveier, gjennom skoger og små landsbyer, og jeg anbefaler virkelig å kjøre bil i Normandie. Det finnes så utrolig mye fint å se på, det være seg små innsjøer, slott, skoger eller lignende. Jeg glodde mer på landskapet enn jeg glodde på veien, men det gikk fint likevel. Om jeg noen gang skulle slått meg til ro et sted måtte det blitt i Normandie en plass.. Makan til herlig sted - det er så en drømmer seg bort.

Da jeg omsider kom fram til målet ble jeg ikke mindre imponert. Det var et par fra Nederland som hadde denne gården. Husker ikke helt navnet, men det viste seg at de var foreldrene til Henk Grifts kone, en nederlandsk trener jeg kjenner godt (og som besøker OGP og Forus Open nesten hvert år). Verden er jammen ikke stor.. Gården var i alle fall strøken. Tre travbaner, joggeløyper og luftegårder overalt. I stallen var det stil og ikke noe rot. På selerommet hadde alt sin plass, og tepper lå brettet i rene klesbutikk-stilen. Det er slik det skal være..!
Tepper IMG 2164
Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene i utstyrsrommet.

Jeg var der en halvtimes tid før jeg satte kursen hjemover. Mens jeg brukte nesten tre timer dit, tok turen hjem så vidt over to timer. En sparer tid ved å ta motorveien med fartsgrense 110 ☺

Skal innrømme at jeg går litt surr i dagene her nede, og i hele dag (onsdag) har jeg gått med tirsdagsfølelse. Det blir litt slik når en jobber hver morgen, men jeg trives med det. Da Nicolas reiste til Normandie i går fikk vi to nye italienske hester på stallen. En seks år gammel rød hingst etter Ganymede (meget lekker) og ei seks år gammel hoppe etter Love You. Karoline jogget Ganymede'n i dag tidlig, mens jeg kjørte Mach Kronos. Ettersom det er minusgrader på natta holdt vi oss til manesjen der det alltid er mykt underlag. Etterpå trente vi tre stykker sammen: Rivage Normand, Nancy Sco og Katjing. Jeg kjørte sistnevnte. Varmet rolig 3-4 runder på tusenmetersbanen ved slottet før vi kjørte en 3000 meter. Kjørte rolig til å begynne med, men den siste runden fikk de gått. Katjing er ikke så glad i å ligge bak, og gir litt f*** i blant, så jeg måtte jobbe litt med ham. Etter heatet jogget vi rolig en runde før vi kjørte en rolig 2000 meter. Også her fikk de gått litt på oppløpet, men ikke voldsomt fort.

Ettersom vi hadde litt ekstra tid før lunsj halmet vi tre bokser. Jeg hadde vondt i halsen de første 3-4 ukene her nede, men fant etter hvert ut at jeg reagerte på støvet i halmen. Pappa tok med maske til meg, og nå er halsen helt fin ☺
Martha med maske-IMG 6824
Maske-Martha. Legg merke til støvet på maska. Tenk å få det nedi halsen.. Kan umulig være bra..

I dag fikk jeg dessuten oppleve trafikken i Frankrike. Jeg var en tur i Chamant, nord for Paris der Preben Søvik har hestene til Lutfi Kolgjini. Det er ca 45 minutters kjøring fra Grosbois og turen opp gikk fint. Jeg fant fram med en gang, nok en gang takket være min herlige GPS. Senere på kvelden forbannet jeg den.. Tilbragte hele ettermiddagen der og spiste taco med ei svensk venninne som bor på samme sted om kvelden. I nitiden vendte jeg nesa hjemover, men da jeg hadde kjørt i ca tjue minutter var motorveien stengt og det var omkjøring. Allerede da var jeg trøtt grunnet lite søvn de siste dagene, men jeg tenkte at GPSen fant en alternativ vei. Det hendte ikke.. I nesten to timer kjørte jeg rundt i Bobigny, og etter en stund skjønte jeg at jeg kjørte i ring. Prøvde nær sagt alle mulige veier, men fant ikke motorveien igjen. Jeg ville bare hjem og sove, og ble rådvill. Det var nesten så jeg vurderte å parkere, legge meg til å sove i bilen og kjøre senere på natten. Etter laaang tid og mye knotting på GPSen fant jeg en knapp som het alternative ruter. Da fikk jeg opp en annen vei til Grosbois, og jeg ankom rommet mitt over to timer senere enn jeg egentlig skulle.

Chamant IMG 2294
Nydelig gård i Chamant, rett ved der Preben Søvik har ansvaret for Lutfi Kolgjinis hester.

Maharajah IMG 2223 Maharajah er ikke vond å hvile øynene på.. Søndag starter han i Prix de Paris over 4000 meter!

Maharajah IMG 2287Tirsdag hadde han tid til litt ablegøyer i luftegården.

Ron Kupier IMG 2258
Ron Kuiper er en trivelig hollender som snakker svensk. I flere år jobbet han for Menhammar på Grosbois, men nå driver han egen trenervirksomhet. Det er i borgen hans Maharajah står.

Scott WL IMG 6825
Har du sett denne hesten før? Det er en norskfødt hest som står på Grosbois for øyeblikket. En flaske champagne til den som gjetter hvem det er. Svar i kommentarfeltet under :-)

Kommentarer (2)

 • PER ERIK

  PER ERIK

  21 februar 2013 at 19:16 |
  Jeg tror det er Scott W.L. mvh Per Erik
 • Anders

  Anders

  21 februar 2013 at 20:07 |
  Scott Wl

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013