– Vil ikke starte mer enn nødvendig
Trond Smedshammer og Phaetosive. TGN-foto/TGP

– Vil ikke starte mer enn nødvendig

Skrevet av: Truls Pedersen 07:33 12. september 2017 , kategori: Utland

– Når du har så store talenter som dette som 2-åringer, vil du ikke starte mer enn nødvendig, sa Trond Smedshammer på sereminiplass etter å ha vunnet kvalifiseringen til The Peaceful Way Trot i Canada i natt.

Trond Smedshammer satt opp bak Phaetosive (e Explosive Matter) i den ene av to kvalifiseringer til The Peaceful Way Trot for 2-årshoppene på Mohawk i natt. Løpet er til ære for nå norskeide Peaceful Way.

Tross ytterste spor på startbilen, vant Phaetosive veldig enkelt på 11,1. Hun overtok teten etter 600 meter og så seg siden ikke tilbake. For konservative amerikanere var det sjokkerende at Smedshammer ikke hadde startet sin stjernetraver på 41 dager. Normalt må man kjøre et kvalifiseringsløp om det er gått over 30 dager siden siste start.

– Phaetosive har bare gjort noen pene treningsarbeider hjemme på gården min. Da jeg fikk vite at det var lov å starte med 45 dager mellom løpene her i Canada, passet det meg perfekt. Jeg vil ikke starte disse gode 2-åringene mer enn nødvendig, sa Trond Smedshammer på seremoniplass og bekreftet det standpunktet han har tatt omkring 2-årsløp som han har frontet i TGN flere ganger.

Se Phaetosives løp her og intervjuet med Smedshammer etterpå:

Den andre avdelingen vant Phaetosives argeste motstander, og hoppa som slo henne i Jim Doherty Memorial – Manchego (e Muscle Hill). Den av Jimmy Takter-trente hoppa vant på 11,0. Vinnerne av kvalifiseringene får velge spor i finalen neste mandag med en drøy million kroner til finalen. Trond Smedshammer valgte spor 3, mens Jimmy Takter valgte spor 4.

Se Manchegos seiersløp her:

Det var også kvalifiseringer for William Wellwood Memorial for 2-årige hingster og vallaker. Også her var Jimmy Takter i sentrum da hans Maxus (e Muscle Hill) vant den ene kvalen på 12,3. Den andre vant Alarm Detector (e Chapter Seven) på 11,4. Han trenes av lokale Benoit Baillargeon.

Se Maxus sitt seiersløp:

Se Alarm Detector sitt seiersløp:

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013