Tapte på alle punkter
Det ble tap på alle fronter i Tengsareid-saken. TGN-foto/TGP

Tapte på alle punkter

Skrevet av: Truls Pedersen 07:37 25. april 2018 , kategori: Øvrig

Dommen i den såkalte «Tengsareid-saken» er falt. Lagmannsretten ga ikke DNT og Tengsareid medhold på noen punkter. Det kan gi dramatiske følger for de aktive og norsk travsport.

Dommen i Agder lagmannsrett var klar mandag ettermiddag. Det er ventet at DNT vil komme ut med en pressemelding i sakens anledning senere i dag.

I korte trekk anfører lagmannsretten følgende i saken:

* Lagmannsretten anser DNTs trekkordning (oppsittpenger + provisjon av premie) som en tjenesteavtale mellom hesteeieren og kusken/treneren, og at den derfor er momspliktig.

* Lagmannsretten mener at DNT bare er «mellommann» i transaksjonen mellom hesteeier og kusk/trener. De har ikke antatt DNTs argument om at DNT er «totalleverandør» av løpene, inklusive fordeling oppgjør av premier til kusken/treneren, før hesteeieren får sin del.

* Lagmannsretten slutter seg til Skattekontorets og Klagenemndas vurdering av oppsittpenger og provisjon av premie som en momspliktig tjeneste. Den slutter seg også til at det kan etterberegnes merverdiavgift fra 2014 for oppsittpenger og provisjon av premie.

* Lagmannsretten er ikke enig i at Åsbjørn Tengsareid er utsatt for usaklig forskjellsbehandling ved å være den eneste som er etterberegnet for moms så langt.

* Paradoksalt nok er det DNTs egen vitneførsel og dokumentinnhenting fra tidligere utredninger, blant annet en egen DNT-utredning fra 2001, som lagmannsretten har lagt mest vekt på i dommen.

Dommen fra lagmannsretten er dramatisk. I første rekke for de aktive, men også for travsporten generelt. Den inngår i et mønster av stadig høyere skatte- og avgiftstrykk fra myndighetene mot trav- og galoppsporten.

Les mer om denne saken med kommentarer og intervjuer i torsdagsutgaven av TGN.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013