Finsk kusk på Lome Brage
Mika Forss får tilliten bak Lome Brage i Nordic King. Foto: hesteguiden.com

Finsk kusk på Lome Brage

Skrevet av: Kristine Kihle 13:49 14. juni 2018 , kategori: Sport

Lome Brage får finsk kusk når han skal ut og kjempe om nesten en halv millioner kroner neste lørdag i Finland. Odd Herakles blir i Norge.

Pekka Lillbacka lokker med 50 000 euro i førstepremie i Nordic King. Det er ikke nok for å få hele eliten til Finland. Kretsen rundt Odd Herakles har bestemt seg for Leangen og Bork Rigels æresløp der han virkelig slo gjennom i fjor. Lome Brage tar turen til Finland. Han ble invitert etter seieren i Elitkampen. I Alm Svartens æresløp ble han fjerde fra lederrygg.

– Lome Brage gjør så godt han kan. Han har tatt løpet bra, og vi kommer til å reise til Finland med ham. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hva vi gjør med Smedheim Solan. Han har løp på Dannero på torsdag. Vi har heller ikke avskrevet en Leangen-tur lørdag. Det krever dog mye logistikk! Oppdretteren vil naturligvis at vi velger det siste slik at han får oppdretterpenger. Selv kunne jeg tenkt meg å starte på Dannero. Der er det en 2600 meter. Jeg må jo prøve å få ham i topp orden til Norgesmesterskapet, sier Jan-Olov Persson til tgn.no.

Det er Erik Adielsson som har kjørt Lome Brage de tre av de fire siste gangene, mens Jan-Olov Persson kjørte tredje sist da han ble toer bak Smedheim Solan på Bergsåker. I finske Härma blir det ny kusk igjen.

– Adielsson skal kjøre Rättvik på lørdag. Dit reiser trolig jeg også. Eierne har derfor bestemt at Mika Forss skal kjøre ham, forteller Persson.

Mika Forss er fast kusk bak Vitter, men etter den svake innsatsen i Alm Svartens æresløp blir det ikke noe Nordic King-start på den finske avlshingsten etter Viesker. Alm Svarten-vinner Polara skal ut. Det skal også Costello som har imponert stort i det siste i Finland, men som foreløpig ikke har startet utenfor hjemlandet.

Følgende hester er klare for Nordic King:
Lome Brage
Månprinsen AM
Art Kjarvald
Polara
Välähdys
Costello
Jokivarren Kunkku

Det er innmelding for utenlandske hester innen 09.00 fredag morgen. Sportrekningen er 12.00 finske tid (13.00 norsk tid) til søndag, og den sendes live på Nordic King sin Facebook-side. Nordic King ble kjørt første gang i 2016 med Jokivarren Kunkku som vinner. I fjor var det Välädys som trakk det lengste året. De to første årene har det vært kvalifisering på fredag (over 2100 meter), mens finalen er blitt kjørt over sprint på lørdag. Nytt av året er at det kun er ett løp og det kjøres over 1609 meter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013