Løpet som manglet i Tronds samling

Løpet som manglet i Tronds samling

Skrevet av: Truls Pedersen 08:20 15. juli 2018 , kategori: Utland

Trond Smedshammer hadde aldri vunnet Delvin Miller Memorial for 3-årige hopper. Ikke før i natt. Skandinavene renset seiersbordet. Og det ble satt to verdensrekorder. Se løpene her.

Trond Smedshammer har vunnet det meste i USA, men aldri Delvin Miller Memorial, som er en generalprøve til Hambletonian Oaks om tre uker. I natt kusket Trond selv sin flotte 3-årshoppe Phaetosive (e Explosive Matter) til seier i den ene av to avdelinger i Delvin Miller Memorial. Trond lot hoppa strekke ut i dødens den siste 500 meter og hun avsluttet etter sterke 06,6 siste 400 meter. Vinnertiden ble 09,3.

– Det var deilig å få også dette løpet inn på CV’n. Phaetosive vant veldig lett og nå gjelder det på konservere formen mot Hambletonian Oaks 4. august, sa Trond Smedshammer etterpå. Seieren var verdt en halv million kroner.

Se løpet her:

Det gikk dog fortere i den andre avdelingen der Åke Svanstedts Plunge Blue Chip (e Muscle Mass) klemte til og spurtet ned den store favoritten og årgangseneren Manchego (e Muscle Hill) fra Jimmy Takters stall. Begge 3-årshoppene noterte utrolige 08,2. Det betyr at Plunge Blue Chip satte verdensrekord i samme slengen. Plunge Blue Chip har norsk slekt da moren Dunk the Donato (e Donato Hanover) er en datter til Irene’s Lucky Lady (e Winky Pine) som har fortsatt avlskarrieren i Norge, Irene’s Lucky Ladys førstefødte i Norge er 3-årige ID Entity som nylig travet 14,5 bak Hillary BR på Jarlsberg.

Se løpet her:

Åke Svanstedt er i fryktinngydene form i USA og puster Jimmy Takter i nakken når det gjelder de store løpene. I natt satte nok en 3-åring fra Svanstedts stall verdensrekord på et glohett Meadowlands. Six Pack (e Muscle Mass) måtte trave i dødens i sin avdeling av Stanley Dancer Memorial, men var likevel råsterk vinner på 08,4. Det er verdensrekord for 3-årige hingster og vallaker.

Se løpet her:

I den andre avdelingen av Stanley Dancer Memorial fikk endelig Jimmy Takter vinne. Svensken liker å være den skandinaviske sjefen i USA og er stresset av ikke minst Svanstedt nå. I den andre avdelingen vant Takters råsterke Wolfgang (e My MVP) på 09,2 for Yannick Gingras. Her ble Trond Smedshammer annen med sitt Hambletonian-håp Classichap (e Chapter Seven).

Se løpet her:

Også i Hambletonian Maturity for 4-åringene med 1,6 millioner kroner til vinneren, ble det en Takter-hest i toppen. Superhoppa Ariana G (e Muscle Hill) knuste hingstene og vallakene og vant på 09,0 over den uvante distansen 1810 meter (en og en åttendels engelsk mile). Dette var Ariana Gs 23, seier i den 30. starten. Også Ariana G har nær slekt i Norge. Hennes mor Cantab It All (e Cantab Hall) er søster med Bether Always (e Conway Hall) som er mor til Thai Goodwill og Thai Voyager. I dette løpet ble Jørgen Jahre-oppdrettede Bill’n Man (e Credit Winner – Silver Springs) annen.

Se løpet her:

Plunge Blue Chip
Her setter Plunge Blue Chip verdensrekord for Åke Svanstedt med 08,2. Foto: Lisa Photo

Six Pack
Mektige Six Pack var en av Åke Svanstedts to verdensrekordsettere i natt. Foto: Lisa Photo

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013