– I dag fikk jeg kontakt med hele kroppen
Eirin Sørmo er på vei tilbake etter at Rofstad Odin var nær ved å gjøre henne lam for snart en måned siden. Foto: privat

– I dag fikk jeg kontakt med hele kroppen

Skrevet av: Kristine Kihle 11:40 09. august 2018 , kategori: Sport

Det er snart én måned siden Eirin Sørmo ble angrepet av passhesten Rofstad Odin luftegården. Det går sakte, men sikkert framover for hestejenta fra Meldal.

Eirin Sørmo skulle egentlig begynne på trenerskolen denne uken. I stedet ligger hun på St Olavs Hospital i Trondheim.

– Jeg har flyttet over til en rehabiliteringsavdeling. Det er meningen at jeg skal være her i 12 uker. Etter forholdene har jeg det bra. I dag fikk jeg kontakt med fingrenehøyre hånd for første gang. Fram til nå har jeg vært lam fra håndleddet og ut på den armen. Det var derfor et stort framskritt. Nå har jeg kontakt med hele kroppen min, forteller 20-åringen til tgn.no.

Hun er ved godt mot. Fast bestemt på at hun skal tilbake i stallen.

– Jeg er blitt lovet plass på trenerskolen til neste år. Det er et mål, forteller hun og fortsetter:
Sommeren startet med at jeg fikk kyssesyken. Det var en nedtur å verken kunne kjøre eller ri løp, men det er ingenting mot dette her. Jeg er sengeliggende og må løftes opp i rullestol. Ikke greier jeg å bruke hendene enda heller. Det er en hevelse i ryggmargen som forårsaker lammelsene, og det tar tid før nervene kobler seg på igjen.

– I tillegg har jeg to brudd i nakken, men de er heldigvis helt fine. Det er derfor jeg har halskrage. Den fungerer som en gips, legger hun til.

Nå gleder hun seg til hun blir så bra at hun kan få permisjon. Da går turen rett i stallen.

Rofstad Odin er fortsatt gullungen. Jeg gleder meg til å treffe ham igjen. Målet er at jeg som oppasser skal bli med ham til seremoniplass igjen. Jeg bærer ikke nag til ham. Det er testosteronet som må ta skylden for det. Han er en enmannshest. Det svartnet for ham. Sannsynligvis var årsaken at jeg luktet av en annen hingst. Det er ingen som har skyld i ulykken, understreker hun.

odin_eirin_6355.jpg
Eirin Sørmo bærer ikke nag til Rofstad Odin. Han er fortsatt gullungen til 20-åringen. Dette bildet av duoen er tatt i forbindelse med en reportasje TGN gjorde på Rofstad Odin tidligere i år. TGN-foto/KK

– Jeg ser ikke for meg et liv uten hest. De har vært endel av hverdagen min hele livet. Det kribler i hele kroppen for å komme tilbake når jeg ser på gamle bilder. Jeg skal tilbake, noe annet er ikke et alternativ, sier Eirin Sørmo.

Rofstad Odin er blitt vallak siden ulykken som fant sted 14. juli. Eirin Sørmo har ti seirer på 221 starter i karrieren. Fire av dem er tatt i år.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013