Rikstoto fikk skryt
Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm foredro om spillansvarlighet på Lotteritilsynets spillkongress i dag. TGN-foto/TGP

Rikstoto fikk skryt

Skrevet av: Truls Pedersen 15:30 23. oktober 2018 , kategori: Spill

Rikstoto mottok mye skryt på en spillkonferanse i Oslo i dag, mens «spillpiraten» Mr Green ble ledd av.

Lotteritilsynet arrangerte i dag en spillkonferanse i Oslo. Ansvarlig spilladferd sto på agendaen og Rikstoto fikk skryt som best i klassen.

– Ansvarlighet er helt sentralt i utforming av spillpolitikken i Norge, fastslo Gunn Merete Paulsen. Hun er direktør i Lotteritilsynet og overtok den jobben da Atle Hamar gikk inn i regjeringen som statssekretær.

– Vi har tatt ansvarlighet på alvor, og er i dag verdensledende på ansvarlighet innenfor segmentet som tilbyr hestespill, sa Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm som framførte Rikstotos budskap på lettfattelig og klart vis på konferansen.

– Vi ville opp på et høyt nivå for ansvarlighet. Dit er vi kommet, men det har kostet oss mye. Kostnadene ved å etablere et godt systemhar vært høye. Vi kommer til å tape 250 millioner kroner i omsetning i år, mye som følge av bedre regler og kontroll på spilleradferd. Vi har ofret en del, men har vært en nødvendighet for å få implementert dette systemet. Nå kan vi være stolte av å være et ansvarlig spillselskap der hensynet til spilleradferd er i høysetet. Det blir lagt merke til også ute. Svenske ATG kommer nå til oss og skal lære av oss når det gjelder ansvarlighet i spillsektoren, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

Også i Lotteritilsynet har man merket seg at Rikstoto har fulgt opp pålegget om ansvarlighet til punkt og prikke.

– Rikstoto har fulgt opp på beste måte og gjort et system som ansvarliggjør spillet. I Lotteritilsynet er vi godt fornøyd med hvordan Rikstoto har løst dette, kommenterer seniorrådgiver Lars Petter Degnepoll i Lotteritilsynet.

– Om det er noe vi angrer, er at vi innførte dette ekstremt raskt. Vi skulle gjerne hatt gjort dette over noe lengre tid, slik at tilvenningsfasen hadde blitt bedre for våre kunder, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

Etter den omfattende prosessen med registreing av alt spill (bortsett fra banespillet), har Rikstoto fått 200 000 nye kunder inn i kunderegisteret.

– Dette er i stor grad kunder som tidligere spilte uregistrert, men som nå er registrert. I tillegg er det nye kunder med i de tallene. 80 000 til 90 000 kunder spiller på Rikstotos produkter hver måned, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

Lo av svensken
Tidligere direktør i Svenska Spel, Jesper Kärrbrink, utsatte seg for latter da han understreket hvor ansvarlig hans nåværende arbeidsgiver Mr Green er blitt. Dette er et av uregulerte spillselskapene, altså de som ikke har lov til å virke eller markedsføre seg i Norge.

– Vi følger opp problemadferd blant spillerne på samme måte som Norsk Tipping og Rikstoto, hevdet Kärrbrink. Samtidig måtte han innrømme at problemspilllerne – de som lider av ulike former for spillegalskap – kom over til dem.

Da Jesper Kärrbrink fikk spørsmål om hvorfor Mr Green ikke respekterte norsk lov om forbud mot markedsføring av spill fra uregulerte aktører i det norske markedet, fikk han problemer.

– Vi anerkjenner ikke det forbudet. Det går i mot EU-regelverk om fri flyt av varer og tjenester. Vi forholder oss til EU-regelverket på dette området og anerkjenner ikke nasjonale reguleringer, fastslo Kärrbrink og pådro seg latter fra salen. Ansvarlighetsglorien falt på snei for Mr Greens representant akkurat da.

Les mer om spillkonferansen og Lotteritilsynets syn på Rikstoto i torsdagsutgaven av Trav og Galopp-Nytt. 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013