DNT legger vekk Hamre-saken
DNT har fastslått at de ikke kan straffe Frode Hamre (bildet) for de brudd på sine utelukkelses-premisser som broren Atle Hamre utfører. Foto: hesteguiden.com

DNT legger vekk Hamre-saken

Skrevet av: Truls Pedersen 19:43 06. november 2018 , kategori: Øvrig

DNTs styre har vedtatt å legge vekk saken de hadde mot Frode Hamre. Etter råd fra DNTs lovkomite og advokat, kom man til at man ikke hadde noen sak mot Hamre.

Avtalen DNT presenterte for Frode Hamre i april 2015, og som Frode Hamre skrev under på, viser seg ikke å være juridisk holdbar. Det var daværende generalsekretær Rune E Gustavsen som utformet avtalen med Frode Hamre. Avtalen skulle gå på at Frode Hamre ble holdt ansvarlig og kunne straffes om den livstidsutestengte broren Atle Hamre benyttet noen av DNTs anlegg for trening av Hamre-stallens hester. Avtalen inneholdt ingen hjemler eller henvisninger til verken norsk lov eller DNTs lover. Det var mer en anmodning til Frode Hamre om at ikke broren Atle skulle kjøre hest på DNTs anlegg.

Atle Hamre brøt dette vilkåret i juli i år, og det utløste reaksjon i DNT. Etter at juridisk kompetanse har vurdert avtalen, viser det seg at den ikke holder mål.

LES: Neppe verdt papiret det er skrevet på

DNTs styre hadde saken på sitt bord i siste styremøte. Det endte med et vedtak der sanksjoner mot Frode Hamre bortfaller.

Her er vedtaket:

A Vedtak
– Styret har fulgt administrasjonens innstilling i denne saken. Juristene mente vi hadde en dårlig sak, og det tok vi til etterretning. Styret ba om at reglementet strammes opp slik at man ikke kommer i slike situasjoner igjen, kommenterer DNTs styreleder Knut Weum. Han var ikke styreleder i DNT da avtalen mellom Frode Hamre og DNT ble inngått.

– Jeg er glad for at saken er lagt død, og jeg bruker ikke mer tid på den. Kanskje brukte DNT litt for mye tid på dette og burde vært litt mer sikker på det juridiske før man gikk så høyt på banen. Men jeg legger dette bak meg, og jeg synes vi har langt større utfordringer i travsporten i dag enn å bruke tid på en slik episode, kommenterer Frode Hamre.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013