Harald Lunde er død
Harald Lunde (1946-2018).

Harald Lunde er død

Skrevet av: Truls Pedersen 12:38 25. november 2018 , kategori: Øvrig

Harald Lunde døde i natt, 72 år gammel. Med den er en av de mest markante tobeinte profilene i norsk travsport borte. Harald Lunde hadde stor suksess, både i Norge, og i USA og Canada.

Harald Lunde er født på Lademoen utenfor Trondheim, bare noen lange steinkast fra Leangen travbane. Det var også på Leangen Harald Lunde startet sin karriere som stallgutt og senere travtrener.

Senere flyttet Harald Lunde sørover og ble en av Norges største travtrenere. Han ble ogspå en av de mest suksessrike. Han hadde stall på Asak stutteri, han hadde stall på Haneborg stutteri og han hadde stall på Løken i Høland. I store deler av denne tiden hadde han også stall inne på Bjerke travbane. På Haneborg opplevde Harald Lunde å miste mange av sine hester i en av de verste stallbranner i Norge.

Harald Lunde hadde en egen evne til å hente fram topptravere av det materialet han hadde. Harald jobbet metodisk og tålmodig. Han jobbet sammen med hestene, ikke mot dem. Et arsenal av topphester trente Harald Lunde fram i Norge. På en tid hadde han busslaster i rikstotoløpene hver lørdag. Kriterie- og Märtha-vinneren Cherie’s Boy var bare en av av Haralds mange topphester.

Senere i karrieren levde Lunde ut sin drøm om å bli travtrener i USA, og senere Canada. Hans store fagkunnskap og tekke for hesten, gjorde at han oppnådde suksess også der borte. I USA og Canada fram topphester som Banker Hall, Birminghim og Rotation. På sin tid noen av verdens beste. Harald elsket og tilbringe vintrene i Florida hvor han også eide et hus. Han trente fram hestene i Florida på vinteren, og reiste deretter nordover med dem for å starte i sommerhalvåret.

Mens han var i USA, fikk Harald Lunde stadig større problemer med diabetes-sykdommen. Han måtte amputere deler av beinet og måtte også få en ny nyre. Sykdommen plaget Harald mer og m er og den siste tiden lå han på sykehus.

Harald Lunde har de siste årene bodd hjemme i Trondheim, der han har vært et fast inventar på Leangen travbane. Harald var en sosial og omgjengelig kar som fikk innpass i alle sosiale sammenhenger. Det er et ualminnelig snilt og godt menneske som nå er gått bort. Harald Lunde har satt store spor etter seg, både som menneske og fagmann. Det er i alle sammenhenger et betydelig mennesker som nå ikke er mer. Vi lyser fred over Harald Lundes minne.

TGN kommer med en mer utførlig nekrolog om Harald Lunde i tirsdagsutgaven av Trav og Galopp-Nytt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013