Eieren kjenner ikke til Vitter-avslag
Eier Jalmari Svart vil gjerne bruke Vitter i norsk avl, men får ikke lov. TGN-foto/KK

Eieren kjenner ikke til Vitter-avslag

Skrevet av: Truls Pedersen 21:20 19. desember 2018 , kategori: Avl

Spangberg avlsstasjon har søkt om prøveprosjekt for å benytte finske Vitter i avlen, men eieren Jalmari Svart visste i kveld ingenting om avslaget fra DNT.

I etterkant av TGNs reportasje fra Finland i juni, der den finske kaldblodsstjernen Vitters eier Jalmari Svart meddelte med klar stemme at han ønsket å ha Vitter i norsk avl i 2019, søkte Spangberg avlsstasjon om et prøveprosjekt om å få benytte Vitter i norsk avl.

Avlskomiteen sendte saken via styret i DNT og behandlet denne i avlskomiteens møte 18. oktober. Der fattet de følgende vedtak:

«Sak 23/18 Søknad om prøveprosjekt med bruk av finsk avlshingst

DNT har mottatt en henvendelse fra Spangberg Hingstestasjon som ønsker å få til et prøveprosjekt der den finske avlshingsten Vitter kan brukes på et begrenset antall hopper i 2019.

Vedtak;

Avlskomiteen kan ikke se at den gjeldende avlsplanen gir anledning å benytte finsk hingst i norsk eller svensk kaldblodsavl, og innstiller således til DNTs styre å avslå søknaden. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes gjennom lokalt travlag i høringsrunden i den forestående revideringen av den felles Norsk – Svenske avlsplanen for kaldblodstraver.

Avlskomiteen innstiller til DNTs styre å avslå søknaden»

– Det er ikke hjemmel for dette i avlsplanen, fastslår DNTs avlssjef Tron Gravdal.

EIEREN VISSTE IKKE
– Jeg fikk en forespørsel om dette via email, like etter at TGN hadde laget en reportasje om Vitter og mitt ønske om å la ham stille i norsk avl. Jeg synes det var en veldig interessant forespørsel, men har siden ikke hørt noe. Etter det du forteller skjønner jeg at dette prøveprosjektet ble avslått og det synes jeg er veldig leit. Jeg tror både norsk/svensk og finsk kaldblodsavl skulle ha godt av å blande blodet og få en bedre blodblanding. Det er framtiden, men åpenbart skjønner man ikke dette ennå, sier Vitters eier Jalmari Svart til TGN.

 

Kommentarer (1)

 • Torgeir

  Torgeir

  22 desember 2018 at 11:01 |
  Når DNT gjør enkeltvedtak som dette og henviser til et regelverk, så er det et minimumskrav at man henviser til hvilke bestemmelser i regelverket som hjemler avslaget. Nå må man selv lete i avlsplanen for om mulig å finne ut hvor hjemmelen er. Det er ikke lett å finne noe under "kåringsbestemelser" i alle fall. Det nærmeste jeg kommer er.§ 4.1.1 (sertifiseringsreglementet). Men sertifiseringsreglementet skal jo bygge på avlsplanen, og da har vi vel noe som likner på et "sirkelregelverk"!

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013