Dette er kvinnen Norge vil skal lede UET
DNT og resten av trav-Norden ønsker at Marjaana Alaviuhkola skal bli den nye styrelederen i UET. Foto: Kanal75

Dette er kvinnen Norge vil skal lede UET

Skrevet av: Truls Pedersen 18:21 08. januar 2019 , kategori: Øvrig

Under generalforsamlingen til den europeiske travunionen UET i slutten av januar, kommer Norge og Norden til å fremme svenske Marjaana Alaviuhkola som ny leder av travunionen.

Marjaana Alaviuhkola er i dag styreleder i Svensk Travsport (ST). Hun er kjent som drivende dyktig og travselskapene i Norden har nå enes om å fremme henne som ny styreleder i UET (Union Europeenne du Trot).

De siste åtte årene har sveitseren Jean-Pierre Kratzer vært styreleder i UET. Det har vært en oppfatning hos mange at Kratzer bare har vært en marionett for Frankrike. DNTs generalsekretær Svein Morten Buer reiser til Paris om to uker for å overvære generalforsamlingen i UET. Han håper svenske Marjaana Alaviuhkola kan bli organisasjonens nye leder.

– Jean-Pierre Kratzer har sittet i 2,5 periode, som tilsvarer åtte år. Han er gjenvalgt to ganger og nå mener vi i Norden at en fra oss bør lede UET videre. Kratzer har gjort en anstendig jobb han, men vi i Norge er tilheneger av rotasjonsprinsippet og mener det er tid for en nordisk leder av UET nå, sier Svein Morten Buer.

– Kommer Kratzer til å gå av?

– Det vei vi ikke ennå. Det blir et valg, så får vi se. Det kan vel også hende at noe skjer før den tid, sier Buer.

FRANKRIKE OG SVERIGE ER DE STERKE
UET ble etablert i 1973 og er en fellesorganisasjon for alle travselskaper i Europa. Organisasjonen er særlig viktig nå når travsporten blir stadig mer grensesprengende, og spillet heller ikke kjenner noen grenser. Ivaretagende av travsportens rettigheter på europeisk nivå blir særlig viktig i årene framover.

UET hadde i mange år den «sovende tysker» Anton Seibold som leder. Fra 1996 til 2006 delte Sverige og Frankrike på lederskapet med fire ulike styrelederperioder. De siste åtte årene har Jean-Pierre Kratzer sittet ved roret.

I 2006 var det på det nærmeste klart at den finske landbruksministeren Kalevi Hämilä skulle bli UETs leder, noe man så fram mot med hans store kontaktflate på EU-nivå, men like før valget ble Hämilä alvorlig syk og kunne ikke stille.

Jean Pierre Kratzer
Jean-Pierre Kratzer fra Sveits har vært UETs leder de siste åtte årene, men kommer ikke til å gå inn i historien som noen stor leder av organisasjonen – om han nå går av i slutten av januar. TGN-foto/TGP

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013