Løst i dag, bra i morgen?
Slik ser det ut på Jarlsberg akkurat nå. Foto: Privat

Løst i dag, bra i morgen?

Skrevet av: Kristine Kihle 12:21 11. januar 2019 , kategori: Sport

Det har vært vanskelig å trene i banen på Jarlsberg denne uken. Vi har fått Malene Berdalen til å vurdere forholdene. Jarlsberg-treneren har også ambisjoner om stallseier når V75-sirkuset entrer hjemmebanen hennes i morgen.

– Det har vært håpløst hele uken, men det er ikke rart slik som været er for tiden. Det skifter fort. Sist helg kom det snø, den ble liggende – så ble det varmt. Da snøen ble borte, ble banen saltet siden det var spådd kaldt. Det skjedde ikke, så akkurat nå er det veldig løst, forteller Malene Berdalen og fortsetter:

– Akkurat nå holder de på å skrape. Jeg er ikke redd for at banen ikke blir bra i morgen. Øystein Dale (daglig leder, red anm) har en egen evne til å klare å få fram god bane når det er V75. Jeg har forresten sagt at han kan bli med på en hest, for med hans gullhår er jeg sikker på at den hadde kommet til Kriteriet, sier Berdalen og ler.

Madelen_LTC_74J6119.jpgEirik Høitomt skal kjøre Madelen LTC i morgen. Han har kjørt 1.20/2100 meter med henne i trening, og vært godt fornøyd med det. Landschampion uttaler til Trav og Galopp-Nytt at han synes hoppa skal regnes med seiersjanse direkte. Foto: hesteguiden.com

33-åringen sender ut en spennende hest i morgen. Madelen LTC kommer tilbake etter langt avbrekk på grunn av en strekkskade i et ligament mot bakkneet. Hoppe-Derby-vinneren, som travet 10,4 i fjor som 5-åring, er favoritt på direkten i V75-6.

– Jeg legger ikke skjul på at vi har store ambisjoner med henne. Hun er rask fra start, og det er ingen superraske på innsiden, slik at det skal være mulig å komme relativt enkelt til tet. Målet er å lede fra start til mål. Selv om det er gode hester i annen rekke har jeg god tro på seier, sier Berdalen om hoppa som gjør sin første start i hennes regi.

– Det er Stian Hallenstvedt og hans samboer Maria Tverbak Widnes som gjør det meste med henne, akkurat som da hun var hos Eirik Høitomt. Nå står hun på min stall, og det er jeg som har hovedansvaret, understreker Berdalen som skal lufte drakten selv også.

Hun setter seg opp bak 12 år gamle Lord Bexley i samme løp som Madelen LTC skal gjøre comeback.

– I en alder av 12 år er han i sin livs beste form. Han har spor to – og jeg kommer til å kjøre til for å få en fin posisjon. Gjerne ryggen til Madelen! Kan han gjenta prestasjonen tredje sist da jeg kjørte ham og han travet 13,9 kan han hente med til mål. Han liker jevnt, hardt tempo, sier Jarlsberg-treneren til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013