DNT-styret sprekker i Malvik-saken
DNTs styreleder Knut Weum og styremedlem Kristin Brækken (tre fra høyre) har ikke samme oppfatning av Malvik-prosjektet. TGN-foto/LB

DNT-styret sprekker i Malvik-saken

Skrevet av: Truls Pedersen 09:35 03. februar 2019 , kategori: Øvrig

– Vi må forberede oss på et alternativ til Malvik, sier DNT-styremedlem Kristin Brækken. I et intervju med Trønderbladet er hun ennå mer konkret. Det får DNTs styreleder Knut Weum til å reagere.

– Det er naivt av oss ikke å ha alternativer til Malvik-prosjektet der veldig mange forhold taler mot at det blir en travbane, sa Kristin Brækken da vi pratet med henne før i uka.

I et intervju med lokalavisa Trønderbladet fredag, utdyper Brækken dette. DNTs styremedlem er blant annet sitert på følgende:

– Flertallet i trøndersk travsport er misfornøyd med at Nye Leangen havner i Malvik

– Malvik-alternativt er kanskje ikke forankret i grasrota

– 85 prosent av startende hester på Leangen passerer Klett. Det er klart at tyngdepunktet ligger på sørsida, derfor er det ugunstig å legge det nye anlegget på nordsida. Både Melhus og Klæbu er glimrende alternativ. Malvik er det dårlligste, sier Kristin Brækken til Trønderbladet.

WEUM SVARER
DNTs styreleder Knut Weum mener utspillet er feil vinklet, og en avsporing.

– Har du tatt opp dette utspillet med ditt styremedlem Kristin Brækken?

– Styret har ikke vært samlet i denne perioden,. Vi har møte først 14. februar. Men det er ikke slik at kollegiet ikke har utveksling av informasjon til stadighet både på mail og telefon. Jeg kan bekrefte at Kristin og jeg har ført flere samtaler om dette temaet siste uken. Jeg finner det nødvendig å påpeke at oppslaget i Trønderbladet 1. februar er lite presist. Dette skal jeg ta opp med Trønderbladet.

– Hva vil du som styreleder foreta deg?

– Dette blir en sak på første styremøte. Men da vil saken dreie seg om vår måte å opptre ovenfor fagpressen og spesielt i denne sammenheng ovenfor medieaktører som har hatt noen upresise utspill i det siste som ikke følger redaktørplakaten.

– Medfører det riktighet at det er en «hestehandel» som ligger bak flertallet i Malvik, og at grasrota ikke står bak valget av lokasjon?

– Det er ikke slik jeg opplever det. Jeg var selv tilstede på generalforsamlingen i Midt-Norge travforbund i 2018. Her var arronderingen av ny travbane i Trøndelag oppe til behandling. Resultatet var at Malvik fikk mer enn 70 prosent av stemmene som alternativ 1, med Orkdal som alternativ 2. Hele prosessen foregikk etter DNT sine lover og er derved lovlig fattede vedtak. DNT-styret har fulgt dette vedtaket til punkt og prikke, og det vil styret fortsette med.

– Er Malvik i ferd med å falle som alternativ for ny bane i Midt-Norge?

– Min påstand i denne sammenheng er er et klart og tydelig nei til det spørsmålet. Malvik-prosjektet er meget godt. Det er et prosjekt som kan bringe trøndersk travsport i front i Norge med en sterk kvalitetsmessig produksjon av hester som vi senest så eksempel på Vincennes sist søndag. Det trøndersk travsport må ta inn over seg er at de må bli tro mot lovlig fattede vedtak og akseptere at demokratiets styrke ikke kommer gjennom interne stridigheter, svarer Knut Weum.

 

 Brækken Tronderbladet 02 03 kl. 10.01.14
Dette er oppslaget i Trønderbladet fredag

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013