Skrugstad: – Lannem Silje går til Tekno Odin igjen
Lannem Silje er drektig med Tekno Odin og skal bedekkes med ham igjen. Foto: Steinar Bendiksvoll

Skrugstad: – Lannem Silje går til Tekno Odin igjen

Skrevet av: Kristine Kihle 18:18 14. februar 2019 , kategori: Avl

Lannem Silje er en av få norske hopper som venter føll etter Tekno Odin i år. Ola M Skrugstad har tinget plass hos hingsten, som flagger ut, for 2019 også.

Det var ikke mange norsk hopper som ble inseminert med Tekno Odin i fjor. Av de 69 som ble bedekt i Sverige, er det ingen norske ifølge Jan-Olov Persson. I Norge var det 16 hopper som ble inseminert med frossen sæd, og en av de som ble drektige var superhoppa Lannem Silje.

– Hun gikk opp igjen et par ganger, men tok seg til slutt og da er jeg fornøyd. Sommeren i fjor var vanskelig, det var for varmt. Jeg tror flere gikk opp igjen på grunn av det. Lannem Silje skal følle i månedsskifte juni/juli, forteller Ola M Skrugstad til tgn.no.

Slik var reaksjonen da vi fortalte at Tekno Odin var solgt til Sverige tidligere denne uken:

– Er’n solgt til Sverige? Persson sier du? Ja, det kan jeg tenke meg. Han har et ord med i det meste som skjer rundt kaldblodssporten i Sverige. Omtrent som Dubois i Frankrike, sammenligner Skrugstad og humrer godt.

Det er Jan-Olov Persson sammen Jan Arnesson (Stall Slugas) som har kjøpt Tekno Odin som allerede står på stallen til «JOP» der han virket som avlshingst i fjor sommer. Året før ble han fraktet mellom Hudiksvall og Sundsvall for tapping tre ganger i uken da Øystein Tjomsland fortsatt hadde hingsten i trening.

– Hvem skal du bedekke Lannem Silje med i år?

– Jeg har tinget plass hos Tekno Odin igjen på ASAK på frossen. Tekno Odin har bevist at han avler, selv om han ikke har fått så mange hopper. Det er ikke mange jeg kan bruke på grunn av innavlen. Vi er kommet inn i en sirkel vi ikke kommer ut av. Egeninteresser i styrer og komiteer har ødelagt hele avlen. Ikke det at det gjør noe for meg, men jeg synes det er flaut å levere fra seg en hest som er så innavlet som kaldblodstraveren er i dag. Jeg har hatt lyst til å bruke en finsk kaldblodshingst i mange år, men de som bestemmer vil ikke det.

– Kombinasjonen Lannem Silje og Tekno Odin blir en 3+3 på Elding. Tettere enn det bør det ikke være. Jeg regner med at jeg skal selge avkommet. Lannem Stina (Lannem Siljes førstefødte etter Dotterud Teddy, red anm) er nok min siste løpshest, medgir Skrugstad.

lannem_silje_stina_9528.jpgLannem Stina var tidlig i aksjon. Hun var med moren på treningsturer den første sommeren. Nå trenes hun en drøy mil annenhver dag. Foto: Anne Marie Aa/Vigga

– Ja, hvordan er det med Lannem Stina?

– Hun er letthåndterlig, og har mye av moren i seg. Nå har hun ikke den samme steglengden, men flytte beina sine det kan hun – også er hun bredere bak enn det Silje er. Jeg trener henne annenhver dag, da går hun en drøy mil og det er ikke noe hvilehjem. Det er like langt som jeg pleier å trene de voksne hestene. Stina er forresten mer sosial enn moren, men det er kanskje fordi jeg begynte tidligere med henne, legger han til.

2-års hoppa går fortsatt ute sammen med moren, for flere hester er det ikke på Lannem.

– Jeg har to avlshopper til, men de er leid bort begge to. Lannem Sølvi er drektig med Bork Odin, mens Frida venter etter Fjord Jerven, sier Skrugstad som fyller 80 år til sommeren.

Alderen til tross; han er fortsatt gårdbruker’n på Lannem som ligger rett ved E6 før Dombås om du kommer sørfra. Ingen har slått til for å overta melkebruket som har ligget ute for salg siden i fjor sommer.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013