Travparken kjøper tilbake tomt for 4,5 millioner
Slik så det ut da Sørlandets Travpark åpnet i 1988. Området som nå er kjøpt tilbake av Travparken ligger lengst til venstre i dette bildet. Foto: TGN-arkiv/Arild Hansen

Travparken kjøper tilbake tomt for 4,5 millioner

Skrevet av: Truls Pedersen 12:45 26. februar 2019 , kategori: Øvrig

Sørlandets Travpark AS kjøper tilbake en tidligere solgt tomt for 4,5 millioner kroner. Tomta er omregulert til hotell og fritidsaktiviteter.

Det er investoren og eiendomsutvikleren Ånund Lunde som i sin tid kjøpte tomten på drøye fire mål av Sørlandets travpark med planer om å oppføre blant annet et hotell. Da et eiendomsselskapet i Kristiansand kommune valgte å selge hele den store parkeringsplassen for Sørlandets travpark til Kristiansand Dyrepark, ble Lundes prosjekt inneklemt.

– Vi fikk tilbud om å kjøpe tilbake tomta for en gunstig pris, sier Sørlandets Travparks daglige leder Kjetil Olsen.

– Ble det dyrt å kjøpe tilbake noe man tidligere har eid?

– Nei, Lunde har vært veldig fair og det er bare marginalt mer vi må ut med for å kjøpe tilbake tomta. Da skal vi huske på at den er ferdig omregulert, noe som øker tomtas verdi. Dette er en bra handel for Travparken.

– Hvor mye må dere betale?

– Vi må ut med 4,5 millioner kroner. 1,5 millioner kroner stabler vi på beina selv, mens vi må låne tre millioner kroner.

– Hvem skal dere låne dem av?

– DNT har sagt seg villige til å finansiere de tre millionene vi trenger, men jeg har ikke sett detaljene i deres betingelser ennå. Det må vi eventuelt sette opp mot å låne pengene i banken, sier Kjetil Olsen.

– DNT gir ikke økonomisk støtte til dette, men vi er positive til å yte en finanisering på inntil tre millioner kroner mot pant i aksjer i Sørlandets Travpark. Vi skal utarbeide betingelser og lånetilbud snarest, kommenterer DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

Den aktuelle tomta er regulert med 12 500 kvadratmeter kombinert næring/bebyggelse, samt 7500 kvadratmeter til hotell og 5000 kvadratmeter til lekeland/idrettsanlegg.

Den aktuelle tomta består i hovedsak av drive-in parkeringen på Travparken og ligger mellom tribunebygget og Dyreklinikken.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013