Østre: – Jeg kjenner treningsforholdene bedre
Ole Johan Østre kan smile når han tenker på årets resultater på stallen. TGN-foto/LB

Østre: – Jeg kjenner treningsforholdene bedre

Skrevet av: Line Bjølgerud 15:58 19. mars 2019 , kategori: Sport

Ole Johan Østre har hatt en strålende innledning på året. 19 starter med stallhestene har resultert i 9 seirer og totalt 14 ganger på pallen. Endring av treningsopplegget er hovedårsak.

– Det er kjempebra. Utrolig moro. Rappnor har vært veldig bra og tatt fem seirer i år. Likevel har vi en del bra hester som ikke har kommet ut ennå, samt noen fine 3-åringer, sier Ole Johan Østre som driver stallen hjemme i Eidsberg. 

– Hva er årsaken til at det har gått så bra på stallen i år?

– Hovedårsaken er nok at jeg kjenner treningsforholdene bedre. Det kommer naturlig etter hvert. Dessuten er jeg blitt flinkere til å ikke låse meg til en fast treningsøkt. Vi kjører fem og fem sammen, og i stedet for å gjennomføre et bestemt antall intervaller sender jeg heller hestene hjem når de er slitne. Det er ikke hver dag de orker like mye. Før kjørte jeg lange bakkeintervaller med kaldblodshestene, men det har jeg lært at ikke fungerer for de med lavere grunnlag. Særpefanten trener som varmblodshestene, men de andre kaldblodsene får kun korte bakkeintervaller. Jeg er litt inspirert av Jan Roar Mjølnerød, forteller Østre. 

– At jeg har flinke og erfarne folk i stallen har selvsagt også mye å si. Marie Tovengen, hennes far Anders, Ove Reime og Jannike Paulsen jobber for meg. Det fungerer veldig bra, legger han til. 

Antallet hester har også økt på stallen den siste tiden. I skrivende stund har 30-åringen 27 hester på treningslista. Hele ni er 2-åringer. 

– Er pågangen bra, nå som det går bra på stallen?

– Nei! Det ringer ikke én. Jeg har selv kjøpt en del hester, gjerne unghester, som jeg prøver å finne eiere til. Ingenting kommer av seg selv og jeg må legge ned en innsats selv, sier Østre. 

Det nyeste tilskuddet er Mai Oda som han kusket i både Derbystoet og Hoppe-Derby i fjor. 

– Hun har kjempekapasitet og jeg håper å få henne på bedre tanker slik at hun ikke bare galopperer. Jeg har bare hatt henne en ukes tid og hun er behandlet etter at hun kom, sier travtreneren. 

Ved siden av kjører han land og strand rundt for å kjøre løp. Hittil i år er det blitt 26 seirer på 195 starter i sulkysetet. 


Rappnor_74J7369.jpg
Rappnor tok sin sjette strake seier i går (mandag). Les mer her. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013