– Feil avgjørelse
Lars A Kolle prøver seg på innsiden, men kommer ikke forbi. Foto: Skjermdump/RD

– Feil avgjørelse

Skrevet av: Trond Asheim 14:49 21. mars 2019 , kategori: Sport

Bjerke: Jan Rune Gaustad var absolutt ikke enig i dommernes avgjørelse om å flytte ned Lykkje Cornelius fra første til tredje i V5-4. – Vi var ikke i tvil, sier dommerformann Petter Hansen.

Jan Rune Gaustad satt i tet med Lykkje Cornelius. På oppløpet bryter hesten ut og Lars Anvar Kolle, som er på vei utover, prøver seg så på innsiden med Stjernebjørn. Han kommer dog ikke forbi og Lykkje Cornelius er først i mål foran Furderud Stjerna og Stjernebjørn. Det tok tid før avgjørelsen kom. Dommerne mente at Gaustad hindret Stjernebjørn i å få fritt fram og dermed ble Lykkje Cornelius flyttet ned bak Stjernbjørn, altså til tredjeplass. Vinner av løpet ble Furderud Stjerna.

– Gaustads hest bryter ut. 130 fra mål er hesten ett og et halvt spor ute. Da bestemmer Kolle seg for å prøve på innsiden. Og da er det veldig god plass. Da Gaustad ser at Kolle kommer, drar han innover og sperrer for Kolle som blir dyttet ut av banegrensen og må ta i sin hest. Man ser veldig godt på dommerfilmen at det var plass til Kolle før Gaustad drar innover. Ettersom vi er helt sikre på at Kolle hadde vunnet løpet dersom han hadde fått fritt fram, må vi flytte Lykkje Cornelius ned bak Stjernebjørn. Slik er reglene. Vi var helt sikre i vår avgjørelse. Grunnen til at det tok tid før resultatet ble offentliggjort er at vi måtte ta avhør av begge kuskene og få tak i Gaustad og informere han om utfallet først, sier dommerformann Petter Hansen.

Gaustad er ikke enig i dommernes vurdering.

– Da jeg kjørte over mål tenkte jeg ikke på at det kunne være noe for dommerne å se på. Lykkje Cornelius ble litt skjev, men det er langt i fra plass på innsiden. Vi kan ikke kjøre på så små marginer. Jeg er helt uenig i avgjørelsen. Jeg får starte mer i Sverige. Jeg synes det er tydelig at dommere på norske travbaner dømmer i favør av de store, sier Gaustad.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013