Fjorårets Derby-treer knakk beinet – måtte avlives
Spiderman TG og Geir Vegard Gundersen fra et av sine seiersløp i fjor. Foto: hesteguiden.com

Fjorårets Derby-treer knakk beinet – måtte avlives

Skrevet av: Holm Amund Holmsen 12:24 23. mars 2019 , kategori: Sport

5-åringen hadde vunnet seks løp på ni starter og skulle årsdebutere i Kai Eriksens minneløp om to uker. I går måtte han avlives.
Spiderman TG var en av landets mest spennende 5-åringer. På to forsøk tok han to suverene triumfer som 3-åringer. I fjor som 4-åring fulgte han opp og kom ubeseiret til Derby. Der ble han tredje fra lederryggen til stallkameraten Gretzky BR.

Familien Gundersen overtok Artisane som avlshoppe for noe år tilbake og Spiderman TG (e Credit Winner) var det andre avkommet til moren til Support Justice (e Kadabra) i deres regi. Den billedskjønne Credit Winner-sønnen, som Ismeta Sarovic kjøpte halvparten av i fjor, ble tatt forsiktig av Geir Vegard Gundersen og familien. Forhåpningene om en elitehest var der.
 
– Spiderman TG var skikkelig på gang, i likhet med Gretzky BR, og de begge skulle årsdebutere i Kai Eriksens minneløp på Bjerke om to uker, sier Geir Vegard Gundersen til TGN.

Brakk venstre bakbein
Men så skulle ikke skje, i går var uhellet ute.

– Magnus (Teien Gundersen) skulle hente inn Spiderman TG fra luftegården fordi vi skulle ut og kjøre med han. Han sto helt rolig i luftegården, men da Magnus skulle ta han med seg ville han ikke gå framover. Da oppdaget han at det venstre bakbeinet var knekt tvers av, forteller Geir Vegard.

– Vet du hva som har skjedd?
– Nei, vi har ingen anelse. Som sagt sto han ute i luftegården, og han sto helt rolig da Magnus kom bort til han. Beinet hang bare i skinnet, og det var en forferdelig opplevelse. Det er utrolig trist når slik skjer, men samtidig så er det en risiko at slike hendelser kan oppstå når man driver med dette. Vi har aldri opplevd noe slikt på gården tidligere.

Veterinær på vei
Med den alvrolige skaden var det ingen annen utvei enn å avlive 5-åringen av dyrevernsmessige årsaker.

– Det var veterinær på vei til gården som hadde noen andre gjøremål her, så det tok ikke mer enn noen minutter før vedkommende var på plass og avlivet Spiderman slik at han ikke led unødvendig. Vi har en 2-årig bror til Spiderman, Cicero TG som er helbror til Support Justice, på stallen som vi får glede oss med framover. Han ser i hvert fall fin ut per nå.

Spidereman TG endte omm med et grunnlag på 779 000 kroner og rekorden 12,0ak.

Tross den tragiske hendelsen er Geir Vegard Gundersen nå på vei til Momarken med to stallhester – Clemenza Am og Faust Boko. Førstenevnte i Steinlagers æresløp, mens sistnevnte skal ut i 4. løp/V4-4.

– Jeg har ingen store ambisjoner med dem. Faust Boko er nok den beste muligheten av de to, men etter lang pause tror jeg det er litt tidlig for han med tanke på seier. Dessuten står han sjanseartet til i spor 12, forteller Gundersen.Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013