Bonus i første forsøk
Voje Maren og Lars Anvar Kolle tok seg av Oaks bonus-løpet på Momarken med 60 000 kroner i førstepremie.

Bonus i første forsøk

Skrevet av: Lasse 20:45 22. april 2019 , kategori: Sport

Momarken: Vi fikk se mange gode vinnere på Momarken denne kvelden. De to Påskepokal-vinnerne var begge strålende fra tet. I Oaks bonus-løpet fikk vi se en strålende opplagt årsdebutant runde fra lengste tillegg.

Oaks bonus-løpet var hovedoppslaget under mandagens påskekjøring på Momarken. Fra nest lengste tillegg kom Glade Tider godt i gang. Hun var på offensiven for Eirik Høitomt tidlig i sisterunden. Overtok på siste bortre og fikk flere lengder til resten. I siste sving slo hun på galoppen. En tilsynelatende sikker seier gikk fløyten. I stedet kom da Voje Maren fram fra lengste tillegg for kusk Lars Anvar Kolle. Hun leverte en sterk siste langside. Fikk et klart grep ut mot oppløpet og vant lett på fine 27,4v/2200. Det ga 60 000 kroner til eierne i Team Øverdal:

– Deilig med en så god start på sesongen. Hun var i fin orden i dag. Vi var overrasket over at hun rotet det til i fjor. Blant annet i Oaks-finalen hvor Kolle mente han satt på løpet da galoppen kom. Vi har trent etter samme prinsipp som i fjor, men hesten er nok blitt mer voksen. Nå blir det trolig start på Forus neste helg, sa trener Jan Kristian Øverdal etter seieren.

I Påskepokalen for kaldblods ble det hjemmeseier i form av Torpa Nicklas og Odd Arne Sagholen. Ekvipasjen var i tet i første sving. Siden holdt de et jevnt, hardt tempo og lot aldri konkurrentene komme innpå seg. Det ble en enkel seier på fine 21,8a/1640 for millionæren og avlshingsten:

– Dette var skikkelig moro. Vi er en sammenspleiset gjeng som er med på Torpa Nicklas, og vi har hatt mye moro helt siden hesten var tre år. Han har trent bra i vinter. Målet i er er å kjøre 1.20 med ham. De ordene tror jeg at jeg skal ha i behold. Det blir å kjøre mot eliten etter hvert, sier Sagholen.

Strålende vinner av Påskepokalen var også Velvatter i varmblodsløpet. Hun var tidlig i tet i årsdebuten. 4-årshoppa så lekker ut og vant lett på banerekordtiden 12,1a/1640 for utenlandskfødte 4-årshopper. Den gamle rekorden var fra 1996 og tilhørte Emilie Cas El med 13,1:

– Velvatter har trent bra i vinter, men man er alltid litt spent foran årsdebuten. Spesielt med hoppene og psyken, men hun så helt rå ut og travet 12,1ak ganske uanstrengt. Taklet også svingene helt perfekt. Det viser at vi har gjort noe riktig i vinter. Hun har fine løp i grunnlaget framover, men vi vil også prøve henne i noen 4-årsløp. Foreløpig har vi ikke sett ut neste oppgave, men hun har mange muligheter, sier trener Frode Hamre om hesten som ble kjørt av Adrian Solberg Akselsen.

Tidligere på kvelden hadde en annen 4-åring, Hardy BR, vunnet på enkleste vis på fine 13,0a for Lars Fredrik Kolle. Morten M. Ottersen er trener.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013