Nå er det slutt for BBS Sugarlight
– Nå gir vi oss, kjære venn! Det har vært en herllig reise, sier Fredrik Solberg til BBS Sugarlight som har travet sitt siste løp. Foto: hesteguiden.com

Nå er det slutt for BBS Sugarlight

Skrevet av: Truls Pedersen 19:22 25. april 2019 , kategori: Sport

– Alle eventyr har en ende. Eventyret om BBS Sugarlight er kommet til sin ende. Jeg er evig takknemlig for det vi har opplevd sammen. Nå skal «Sugarlight» få et verdig og godt pensjonistlov, sier Fredrik Solberg etter at en av Norges beste hester og europastjernen BBS Sugarlight legger opp.

Vidar Hop kjørte med BBS SugarlightBjerke i går. Da fungerte han ikke som han skulle travmessig. Han var pigg og glad, men travet fløt ikke. I vinter har vi prøvd med behandlinger hos Per Spångfors i Sverige for hans dårlige hoft, men han svarte ikke på behandlingen som ønsket. Jeg har snakket med de andre eierne og vi er enirge om at nå er karrieren for BBS Sugarlight slutt. Han har gjort det fantastisk, og når det er slutt, så er det slutt, sier Fredrik Solberg som har vært mannen bak BBS Sugarlights karriere, og de to har vært ett.

BBS Sugarlight ble kjøpt billig fra Sverige og har vært i Fredrik Solbergs trening og deleie hele veien. Først var BBS Sugarlight en vanlig god hest, men som 5-åring skjedde det noe. Super Light-sønnen gikk fra en god grunnlagshest i Norge, til å bli en av Europas aller beste hester.

I nøyaktig fem sesonger fra begynnelsen av 2014 til begynnelsen av 2019 har BBS Sugarlight gledet norske travfans med toppinnsats etter toppinnsats. På 74 starter over fire sesonger tjente BBS Sugarlight 8,7 millioner kroner og tok 20 seirer.

– Vi har fått vært med på fantastiske løp. BBS Sugarlight har aldri skuffet. Det har vært en utrolig opplevelse, sier Fredrik Solberg.

– Hvilket løp husker du best?

– Oslo Grand Prix-seieren! Det bruset og brølet som møtte Sugarlight inn på oppløpet var stort. Jeg sto på indre bane og fikk helt frysninger. Det største løpet på hjemmebane. Det blir ikke større enn det!

SE OSLO GRAND PRIX 2015 HER

– Hva med seieren i Olympiatravet i 2015?

– Det er tett oppunder. Den dagen var Sugarlight helt rå! Med den dagsformen han hadde da, tror jeg ingen hest i verden hadde slått ham. Det var bare en helt fantastisk innsats. I tillegg har vi fått være med på VM i USA et par ganger og en rekke andre storløp rundt i Europa. To strake seirer i Nederlands største løp Prijs der Giganten henger også høyt. Det har vært så mamnge gleder med BBS Sugarlight, at det er vanskelig å skille på alle sammen. Han har vært et eventyr!

SE REPORTASJE FRA OLYMPIATRAVET 2015 HER

– Hva skjer med BBS Sugarlight nå?

– Han skal få nyte pensjonistlivet. Enten på gården hjemme hos min far, eller så er det noen jenter som har ridd på ham som også gjerne vil ta hånd om ham, Han skal få ha det godt. Det har han fortjent, sier Fredrik Solberg om superstjernen som startet 116 ganger, vant 26 ganger, travet 09,5 og tjente 9 032 211 kroner.

A BBS
 BBS Sugarlights karriere

BBS Sugarlight 19G0725
Fredrik Solberg holder seieren i Oslo Grand Prix 2015 som karrierens største for BBS Sugarlight. Foto: hesteguiden.com

BBS Sugarlightsegerdef jpg 532399
Takk for oss! Og takk til dere! BBS Sugarlight trekker seg tilbake etter en fantastisk karriere. Foto: Kanal75

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013