Trixton scoret for Sverige
Trixton vant storløp i Canada. Foto: stalltz.se

Trixton scoret for Sverige

Skrevet av: Truls Pedersen 09:57 15. juni 2014 , kategori: Utland

Jimmy Takters 3-åringer vinner alt i Nord-Amerika i år. I går vant tre av de beste på to forskjellige baner med svenskeide Trixton som aller best i et kanadisk storløp.

Goodtimes Trot til minne og Forus Open- og OGP-deltageren Goodtimes, er det første av de riktig store 3-årsløpene i Nord-Amerika i år. Det blir kjørt på Mohawk i Canada og fikk en overlegen svensk vinner.

Jimmy Takter kjørte selv storvokste Trixton (e Muscle Hill) til seier i Goodtimes, en seier verdt nesten 800 000 kroner. Trixton måtte jobbe hardt for å få overta teten etter 800 meter kjørt i 1.08-fart.

Jimmy Takter fant ingen griunn til å ta opp og kjørte fra resten av konkurrentene med en gang. Trixton lå flere lengder foran de andre resten av løpet og vant på den kanadiske rekorden 09.4 med letthet. Il Sogno Dream (e Cantab Hall) ble annen på 10.3 og Harper Blue Chip (e Majestic Son) tredje på 10.4.

– Banen var løs i dag og Trixtons trav krever feste. Han måtte derfor jobbe hardere enn ventet for å trave så fort, men det er en mektig hest det her og han klarer av alt. Nå får Trixton to ukers hvile fra løp før vi er klare for kvalen for Stanley Dancer Memorial på Meadowlands, sa Jimmy Takter etter seieren. Han og kona Christina eier Trixton sammen med Bengt Ågerup (Stall Zet).

Det var en riktig stordagMohawk med en mengde storløp også for passgjengere. I North America Cup med tre millioner kroner til vinneren, ble Jimmy Takter-trente Tellitlikeitis annen. I Fan Hanover-finalen med 1.5 millioner kroner til vinneren, vant Jimmy Takter-trente Uffizi Hanover.

Takter-stallen sendte også tre hester ut til Pocono Downs i Pennsylvania. De vant alle tre! 3-årsstjernene Father Patrick (e Cantab Hall) og Nuncio (e Andover Hall) vant begge i Pennsylvania Sire Stakes. Father Patrick på 10.4 og Nuncio på 10.7. Begge ble kjørt av Matt Kakaley, en gang stallgutt for Oslo Grand Prix-deltageren Chucharo Ahijuna.

Takters tredje hest på Pocono var 5-årsvallaken Not Afraid (e SJ’s Caviar) som vant på 09.5 for Jim Morill jr i eliteløpet. Det kan kalles vel blåst for den suverene Takter-stallen!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013