Tekno Eld tok det

Tekno Eld tok det

Skrevet av: Daniel Hansen 16:29 13. august 2017 , kategori: Sport

Dannero: Kos Odin og Valle Ask var begge innom galoppen i Svenskt Kallblodskriterium. Tekno Eld sto igjen som vinner av storløpet.

600 000 svenske kroner ventet vinneren av Svenskt Kallblodskriterium som hadde Kos Odin som favoritt og Valle Ask blant de hardeste motbudene.

Førstnevnte fikk dødens på Järvsö Birger som Jan Olav Persson tok imot med, mens Valle Ask var innom en grov galopp. 500 meter fra mål kjørte Simen B Jessen til tet med Kos Odin som dog slet med travet og måtte slippe teten like etter. Da Jessen skulle sette inn angrepet igjen 250 meter fra mål kom galoppen for Kos Odin som ikke fungerte optimalt.

En som fungerte optimalt var Tekno Eld som vant for Ulf Olhlsson etter reise i annet utvendig underveis. Tekno Odin og Eldsiri-sønnen eies av Lennart Bäwerholm som også er oppdretter av den toppstammete hingsten som kaldblodseksperten Jan-Olov Persson trener. Etter reise i rygg på Kos Odin underveis ble det dødens 500 meter fra mål og tet like etter på den staselige hingsten som siden lenset unna til sikker seier på 28,0a/2140.

- Jeg skjøntre at jeg kunne vinne Kriteriet med Tekno Eld første gang jeg kjørte ham. En utrolig fin hest som har gjort det meste rett til nå, sa kusk Ulf Ohlsson til ATG etter seieren. 

Øystein Tjomsland kjørte inn til annenplass med Stall Olympic-eide Sjø Gull verdt 300 000 svenske kroner, mens Tom Erik Solberg-trente Valle Ask kom strålende tilbake til tredjeplass verdt 150 000 svenske kroner. Geir Flåten-trente Bokli Rapp fikk 72 000 svenske kroner for fjerdeplassen.

- Alt klaffet for oss, men galoppen kom inn på oppløpet. Uten galopp kunne det blitt annenplass, sa Ole Johan Østre som kjørte Jarle Wik-trente Lens Gutt til ATG etter løpet.

- Jeg gjorde en feilvurdering og undervurderte Tekno Eld. Hadde jeg kjørt løpet igjen hadde jeg sittet i ryggen hans lengre. Bokli Rapp gikk veldig bra og var nære tredjeplassen tross tøff sisterunde, sa Geir Flåten som kjørte Bokli Rapp til ATG etter løpet.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013