Thor Borg legger opp
Etter 47 år som kusk, takker Thor Borg for seg etter 10. løp på Bjerke søndag. Da er en lang karriere med over 3300 seirer over. Foto: hesteguiden.com

Thor Borg legger opp

Skrevet av: Truls Pedersen 10:52 07. september 2017 , kategori: Sport

Søndag kjører Thor Borg sitt siste travløp. Etter 47 år som travkusk, legger vestfoldingen kuskehanskene på hylla.

– Søndag er det slutt! Jeg skal kjøre Pebbe Simoni i Big Noons jubileumsløp. Det blir en riktig avslutning for meg. Pebbe Simoni er en hedershest som ligger meg varmt om hjertet, og han eies av min særdeles gode venn og mest trofaste hesteeier gjennom alle år, Kjell Skatvedt, sier Thor Borg.

– Du er 65 år, men sprek som bare det, har sluttet å røyke og trener mer enn noensinne. Hvorfor velger du å gi deg nå?

– Det har kvernet rundt i hodet på meg lenge. Det er knallhardt å få oppsitt i dag og nå går vi inn i den mørke årstiden som jeg synes svært lite om. Det er er rett og slett pyton å skulle reise på travkjøring på sene høst- og vinterkvelder. Jeg ønsker å beholde helsa og ha et godt liv herfra og ut. Nå har jeg muligheten til å gjøre det. Det er fortsatt moro å kjøre travløp, og travsporten vil alltid være livet mitt, men å kjøre løp for enhver pris, vil jeg ikke lenger. Det er tid for å sette sluttstrek nå, mens jeg ennå føler at jeg gjør det ganske bra ute i banen der. Jeg vil ikke være den som folk ler av på sidelinjen når man henger ute i «treer’n» i løp etter løp. Beslutningen om å gi meg tok jeg i begynnelsen av denne uka da regnet øste ned. Det gjorde beslutningen mye enklere. Søndag er det slutt, sier Thor Borg.

Thor Borg (65) kjørte sitt første løp som 18-åring. Det var i 1970 og han var stallmann hos Karsten Buer på Bjerke. Det ga seier med Lord Kinney. Senere ble han travtrener ved hjemmebanen Jarlsberg og var det i flere tiår, til han ble ren catchdriver.

Thor Borg står registrert med 3329 seirer, men har også vunnet løp i Sverige, Danmark og Italia som ikke er registrert. Thor Borg vant Derby med Fjeldar i 1988.

Thor Borg 2
Slik så det ut da Thor Borg var stallmannskusk på Bjerke tidlig på 1970-tallet. Hjelmen satt godt på...Foto: TGN-arkiv

Thor Borg 40E7838
Glimtet i øyet har Thor Borg alltid hatt. Han sier ikke farvel til travsporten, selv om han nå slutter å kjøre travløp. Han vil fortsatt være med. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013