Skurk eller helt?
Walter Case jr er tilbake i løpsbanen. Foto: www.stalltz.se

Skurk eller helt?

Skrevet av: Truls Pedersen 08:31 27. oktober 2017 , kategori: Utland

Walter Case jr (56) er en torn i øyet på amerikansk travsport. Her er noen opptak av den amerikanske kusken som noen mener er en helt, mens andre mener er en stor skurk.

Walter Case jr ble den første kusken til å vinne mer enn 1000 løp i én sesong. Nå er sportens «sorte får» tilbake etter ni års fravær i løpsbanen. Ikke alle liker det.

Walter Case jr er en av verdens mestvinnende kusker med 11 042 seirer på over 43 000 kjørte løp. Han har ikke kjørt løp på regulær basis siden 2003 – for mer enn 14 år siden. 22. juni det året løp en rasende og ruspåvirket Walter Case jr ut på gaten etter sin da fraseparerte kone, og stakk henne i ryggen med en stor kjøkkenkniv. Tidligere den dagen hadde Walter Case jr kjørt elleve løp på nå nedlagte Rockingham Park og vunnet ett.

Walter Case jr ble naturlig nok arrestert for sin alvorlige forbrytelse og sonet fem år i fengsel. I 2008 slapp han ut og i november samme år fikk han midlertidig lisens på Plainridge Park. Han kjørte 25 løp og vant 10 (!) før han igjen mistet lisensen.

Se et intervju med Walter Case jr tidlig i karrieren:

De siste ni årene har Walter Case jr trent hester i Ohio sammen med sin tredje kone. Han har gjennomgått kursprogram for ruskontroll og sinnemestring. Nå har han fått en betinget lisens i staten Maine, der han vokste opp. Lørdag gjorde Walter Case jr comeback på 800-meters banen Scarborough Downs, etter ni års fravær fra løpsbanen. Han nøt tillit direkte og fikk kjøre elleve hester. Det endte i tre seirer.

Se intervju med Walter Case jr i forbindelse med comebacket:

Walter Case jr var en notorisk lovbryter også i løpsbanen. Ikke minst ble han bøtelagt et utall ganger for å sparke hestene under løp. Case brød seg ikke om bøter og utelukkelse, men fortsatte med sin sparking. Han betalte heller ikke mange av de bøtene han fikk. Det førte til at han i lange perioder var utelukket på grunn av det.

Tilsammen har Walter Case jr fått 757 dommer for 1984 til 2003. Det inkluderer bøter og utelukkelser. Han er også tatt flere ganger for å ha møtt opp for å kjøre løp i ruspåvirket tilstand.

«Yeah, too bad his second chance was like 18 chances ago», kommenterte journalisten Greg Reinhardt på Twitter da det ble lagt ut en tweet om Walter Case jr fortjente en «second chance». Det amerikanske travselskapet (USTA) ønsker ikke å gi Case lisensen tilbake, men er makteløse overfor de lokale delstatskommisjonene som handler uavhengig av sentralforbundet.

Walter Case jr og familien er forfulgt av tragedier. Walter Case jr sine rusproblemer og vansker med å innordne seg samfunnets regler, er en tragedie i seg selv. Som ikke det er nok, har to av hans nærmeste gått bort etter selvmord.

I fjor døde Walter Case jrs 28 år gamle sønn Ryan. Han tok sitt eget liv. Ryan Case var dog ikke hesteinteressert. Det var derimot i høyeste grad Walter Case jrs 44 år gamle bror Tim. Sommeren 2012 gikk han bort og hang seg i garasjen. Tim Case slet som sin bror med rus- og alkoholproblemer, men klarte på et tidspunkt av karrieren å bli en av USAs beste trenere. Han trente 1700 vinnere i en ganske kort karriere, og ble championtrener på Yonkers.

Men også moralen til Tim Case var slett. Han ble tatt en lang rekke ganger for doping, særlig milkshaking, og ble tilslutt utelukket på ubestemt tid i 2009. I 2012 tok han livet av seg. Walter og Tims søster Kelly er dog en helt annen sort. Hun er gift med travtreneren David Ingraham og er betegnet som travets «good samaritan», som har en hjelpende hånd til alle.

Det er med andre ord et sort får som nå er tilbake i løpsbanen. Det er kanskje ikke Walter Case jr amerikansk travsport bør bruke som reklameplakat for å øke interessen for sporten...

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013