Dusinet fullt for Manchego
Manchego og Yannick Gingras tok sin 12. seier i søla på Hoosier Park i natt. Foto: Dean Gillette

Dusinet fullt for Manchego

Skrevet av: Truls Pedersen 07:36 28. oktober 2017 , kategori: Utland

Trond Smedshammer prøvde med Phaetosive, men ble bare tredje. Manchego tok sin tolvte seier i Breeders’ Crown og er ubeseiret.

Tre Breeders’ Crown-finaler for traverhopper ble kjørt på 1400 meter lange Hoosier Park i Indiana i natt. Det regnet og banen ble utrolig sølete, men ikke løs, snarere mer hard. Banen Hoosier Park er utvidet i omganger til sine 1400 meter og det betyr at den er smal, men enormt lange langsider. Oppløpet er mer enn 400 meter langt.

Dert merket Trond Smedshammer som jaktet Breeders’ Crown-seier med 2-årshoppa Phaetosive (e Explosive Matter). De fikk overta føringen fra storfavoritten Manchego (e Muscle Hill) etter 400 meter. Phaetosive var dog sjanseløs da Manchego angrep inn på det lange oppløpet. Den Jimmy Takter-trente seiersmaskinen tok sin tolvte strake seier, noterte 11,4 i møkka og ubeseiret på 12 starter. Kusken Yannick Gingras kjørte bare mot Trond Smedshammer og Phaetosive fra start til mål og hadde suksess med sin taktikk. Phaetosive måtte også se godt spurtende Seviyorum (e Donato Hanover) foran seg i mål. Hun er halvt russiskeid (Nathalia Stroy).

Se løpet her:

Det vanket 1,8 millioner kroner til vinneren. Manchego har nå tjent 910 000 dollar i sin debutsesong. Ikke verst for 2-årshoppa som kostet 120 000 dollar på auksjon for ett år siden. Manchegos mor Secret Magic (e Cantab Hall) er søster med norskeide Queen of Glide (e Glidemaster) som er mor til den norskfødte 2-åringen Nonsuch Genius (e Dejarmbro) som trenes av Steinar Hammersborg. Også annenhesten Seviyorum har norsk slekt. Moren Armbro Domino (e Self Posessed) er søster med moren til svenskfødte Sayama som konkurrerer i regi eieren Ragnar Johan Risholm i Bergen.

Mer Muscle Hill, Jimmy Takter, Yannick Gingras og norsk slekt ble det da finalen for 3-årige hopper ble kjørt. Årgangstoppen Ariana G (e Muscle Hill) vant med et gjesp i møkka på 11,2. Ariana G kjørte seg til tet snaue halvveis og var siden i en klasse for seg selv. Det ble trippelseier til Muscle Hill da også annenhesten Ice Attraction (trener og kusk Åke Svanstedt) og tredjehesten Dream Together er etter den amerikanske avlschampionen.

Se løpet her:

Ariana Gs mor Cantab It All (e Cantab Hall) er helsøster med Thai-hesters Bether Always. Hun er blitt mor til hester som Thai Goodwill, Thai Voyager og auksjonsdyringen Thai Poseidon.

I finalen for eldre hopper startet bare fire hopper. Storfavoritten Emoticon Hanover (e Kadabra) ledet hele veien for Daniel Dube og vant på 10,7. Fransk/kanadiske Luc Blais trener. Det ble dobbelt Kadabra da Caprice Hill ble annen, mens Pink Pistol (e Cantab Hall) ble tredje. Emoticon Hanover har svenskoppstallede og Børre Høibye-deleide Ken Warkentin som morfar.

Se løpet her:

Ariana G Breeders
Ariana G og Yannick Gingras vant lett i klassen for 3-årige hopper. I likhet med Manchego har Ariana G en pulleplate under halsen. Foto: Dean Gillette

Emoticon Hanover Breeders

Emoticon Hanover og Daniel Dube vinner klassen for eldre hopper. Foto: Dean Gillette

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013