Anken i Souloy-saken i gang
TGN-foto/HAH

Anken i Souloy-saken i gang

Skrevet av: Holm Amund Holmsen 12:36 08. november 2017 , kategori: Øvrig

Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabeck sår tvil om gjennomføringen av dopingtestene og endringer i sammensetningen i tilskuddet Coenzile, et B-vitamintilskudd, som etter deres mening har gitt uttalelser på feil grunnlag i Domskomiteen under ankesaken i Hestesportens Hus.
Ankesaken i Fabrice Souloy-saken behandles i DNTs Appellkomité i dag og i morgen.

DNTs prosessfullmektig, advokat Niels Kiær, la den påstand etter sitt saksframlegg om at anken må forkastes og at en utestengelse på 15 år opprettholdes.

Det er naturligvis ikke Fabrice Souloy, som gjennom sine advokater Staffan Uvabeck (prosessfullmektig) og Ole Hauge Bendiksen, legger ned påstand om.

Deres utgangspunkt er at Souloy frifinnes, og angir to hovedgrunner til det:
1. Det finnes formelle og praktiske brister i analysen av dopingprøvene.

– ISO-standarden for analysen av prøven er ikke godkjent for å måle verdien av kobolt i blod og urin, kun i vann. Det er bare labratoriumet i Hong Kong som har en korrekt analysemetode for gjenkjennelse av kobolt i urin og blod, framførte Staffan Uvabeck overfor appellkomiteen som et av ankepunktene ved påliteligheten av prøvene.

2. Foutsetningen for doping er at middelet skal være prestasjonsfremmende. Det er ikke bevist at kobolt er prestasjonspåvirkende utover at det er satt en grenseverdi, og ikke bevis for at det er prestasjonpåvirkende og da foreligger ikke doping.

– Ikke uaktsomhet
– Fabrice Souloy skal eventuelt kun dømmes etter sitt treneransvar og det foreligger ikke uaktsomhet i Souloys handlinger. Det er fem hester på stallen til Souloy som har fått Coenzile, dette sammen med fôret, Ironcycline sirup og honning, i de intervaller og mengder som er gitt, kan etter vår mening forklare verdiene av kobolt i prøvene. Når det gjelder uaktsomhetsansvaret, ble det først 1. juni 2016 publisert grenseverdier for kobolt i blod, tilfellet Lionel. Det må kunne finnes en grense for hvor fort en trener skal kunne tilkjenne seg denne kunnskap, også på grunn av språk og hvor man finner disse opplysningene. 7. juli 2016 ble det fastsatt verdier i det franske regelverket, og da fikk naturligvis Souloy info om dette fra sitt forbund, sa Uvabeck

Han bemerket også at grenseverdiene for kobolt i urin ikke ble publisert før 1. juni, men dette ble tilbakevist av DNTs prosessfullmektig, advokat Kiær, som forklarte at dette kom inn i dopingreglementet fra 1. januar og var publisert på DNTs hjemmesider siden senest denne dato.

– Det er videre kjent at honning inneholder kobolt. Nå er det også slik at sammensetningen i Ironcycline sirup ble endret etter at Lover Face ble tatt for kobolt i Frankrike. Tidligre inneholdt det 19 mg kobolt, før det ble endret til 4 mg. De forklaringene professor Birgit Ranheim avga med tanke på at det var umulig å få de verdiene av kobolt gjennom fôret og de tilskuddene som ble gitt overrasket oss. Men Ranheims grunnlag var med utgangspunkt i Ironcycline sirup som inneholder 4 mg, ikke den gamle sammensetningen som var brukt på hestene denne saken gjelder.

– Vi startet behandling med Coenzile og ironcycline sirup, væskebehandling, fordi vi fant ut at via blodprøver at enkelte hester hadde noen problemer. Dette fant vi ut rett før løpssesongen startet. Meningen var først og fremst å hjelpe de hestene som var litt blodfattige slik at de skulle få mindre belastning av trening, reiser – generelt alle typer stress. Hos Souloy har vi brukt behandling på fem hester – Timone Ek, Un Mec d’Heripre, Lionel, Your Highness og Lover Face. Samme behandling brukte jeg også hos andre trenere i Frankrike som jeg har samarbeid med, forklarte Souloys italienske veterinær Francesco Allessandrini, i sitt avhør.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013