Svensk for hele slanten
Jimmy Takter (t.v.) kom rett fra Florida til Dover Downs og tok dobbeltseier i hingstefinalen. TGN-foto/TGP

Svensk for hele slanten

Skrevet av: Truls Pedersen 04:04 10. november 2017 , kategori: Utland

Jimmy Takter og Åke Svanstedt dominerte da Matron Stakes for 2-åringene ble kjørt på Dover Downs i natt. De vant én finale hver, med ulik oppladning,

Verken Jimmy Takter eller Åke Svanstedt har vært hjemme på stallen denne uka. Jimmy Takter øver på tidligpensjonering og har vært en uke i Florida, mens Åke Svanstedt har vært på plass i Harrisburg og kjøpt en rekke nye åringer til stallen.

I Matron Stakes for 2-åringer i natt, hadde de to svenskene svært gode kort på hånden. Det startet totalt 13 finalister i de to storløpene. Svanstedt trener fem og Takter fire. Det betyr at bare fire finalister har andre trenere enn de to svenskene!

Ikke uventet vant de hver sin kvalifisering. Jimmy Takter tok likegodt en dobbeltseier i hingstefinalen. Selv kjørte Jimmy favoritten Samo Different Day (e Cantab Hall) som han deleier, men ble slått fra lederryggen av sin stallhest Wolfgang (e My MVP) som Yannick Gingras kusket. De to 2-åringene noterte 11,8 på den harde 1000-meters banen. Bare fem hester stilte i finalen. Tredje gikk til I Know My Rights (e Muscle Massive). Wolfgang eies av svenskene Gøran Falk og Bengt Ågerup, samt amerikanske Hatfield Stable og Fair Island Farm. Førstepremien var på 800 000 kroner.

I finalen for 2-årige hopper vant Plunge Blue Chip (e Muscle Mass) og Åke Svanstedt fra tet på 11,9, foran Perfect Summer K (e Conway Hall) og Svanstedt-trente SMS Princess (e Cantab Hall). Plunge Blue Chip eies av treneren Åke Svanstedt og oppdretteren Blue Chip Farms. Seieren var verdt 690 000 kroner. Plunge Blue Chips mor Dunk the Donato (e Donato Hanover) er en søster til to norskfødte unghester i 2-årshoppa D Entity og hoppeføllet ID Diana som begge er oppdrettet av ID International Trotting and Breeding der bergenseren Atle Opstvedt er i spissen. Selv er han i Harrisburg i disse dager for å se etter nytt hoppemateriell. Plunge Blue Chip har nå vunnet sju av åtte løp i år.

Se løpene her. Trykk «Replays», så «9. november» og deretter løp 2 for Wolfgang og løp 6 for Plunge Blue Chip.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013