Cokstile sjanseløs, da nissemor kom fra sør

Cokstile sjanseløs, da nissemor kom fra sør

Skrevet av: Truls Pedersen 15:52 24. desember 2017 , kategori: Utland

Cokstile er et stykke unna formen han holdt ved Derby-tider. Han var sjanseløs i dagens Criterium Continental. De skandinaviske krefter ble slaktet av hjemmelaget, og best var en knalltøff hoppe fra Sør-Frankrike.

Gruppe 1-løpet Criterium Continental for de europeiskfødte 4-åringene fristet med en drøy million kroner til vinneren og en friplass i Prix d’Amerique-feltet. Den plassen tilfaller ikke den norske Derby-vinneren Cokstile.

Kusken Anthony «Myggen» Barrier stakk litt feil fra start i det første startforsøket og valgte feil spor bak startbilen i annen rekke. Det ga omstart. Det var franske Dijon glad for. Han galopperte i omstarten, men fosset til tet i den gyldige og åpnet på julefriske 05,3/600 og 08,1/1100.

I tredjespor hang favoritten Django Riff (e Ready Cash) med svenskene Rajesh Face (e Raja Mirchi) og Makethemark (e Maharajah) i rygg. Opp bakken mot siste sving ble det fart i de tre. Django Riff dro til tet og fikk Rajesh Face på siden.

Ute i tredjespor gjorde Björn Goop en sjeldent dårlig vurdering da han klemte all saft ut av Makethemark som tok teten midt i siste sving og stakk unna med et par lengder. Inn på oppløpet løp Makethemark inn i en gigantisk melkesyrevegg og var blant de siste i mål. Også Rajesh Face ble sliten, mens Django Riff holdt anstendig til fjerde.

Hva med Cokstile da? Jo, han satt i køen fra start av og ble der. Nå ble han rett nok ganske kraftig hindret av en svært dårlig Darling des Reux som kjørte inn foran av ham og stoppet helt på siste langside, men allerede da hadde Barrier trukket ørevatten på Cokstile. Siden holdt en norske 4-åringen farten på anstendig vis inn i mål, men var langt unna premie.

Se løpet her:

Det ble fransk fest i toppen. De fem første hestene i mål er franske. På sjette fulgte det antatt svakeste skandinaviske kortet i Inga In Heaven (e Orlando Vici) som spurtet friskt til 11,2a/2100.

Hva så med vinneren? Jo, det ble hoppa Doria Desbois (e In Love With You) til 15 ganger flesket i totoen. Mathieu Abrivard serverte henne et fint løp og hun spurtet meget godt til seier og Prix d’Amerique-plass på 10,7a/2100. Doria Desbois kommer fra Sør-Frankrike og eies og trenes av relativt ukjente Christophe Feyte. Dette var Doria Desbois sin suverent største seier. Fra før hadde hun vunnet gruppe -løpet Prix Ariste hemard for tre uker siden. Bak henne ble nestfavoritten Draft Life (e Ubraico) annen etter en superspurt på 10,8, mens hoppa Delia du Pommereux (e Niky) overrasket på tredje på 10,8. Fire hopper blant de seks beste er likestilling så det holder på julaften!

Resultatlisten (eventuelle oddser er siste kolonne):

Resultatliste

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013