Var det Prix d’Amerique-vinneren vi så?
Readly Express dundret inn som en Prix d’Amerique-favoritt etter dagens innsats. Foto: TGN-arkiv

Var det Prix d’Amerique-vinneren vi så?

Skrevet av: Truls Pedersen 16:27 24. desember 2017 , kategori: Utland

Oj, oj hvor god han var Readly Express da han vant Prix Tenor de Baune på Vincennes i dag. Var det rett og slett Prix d’Amerique-vinneren vi fikk se?

Björn Goop kjørte et håreisende løp med Makethemark i Criterium Continental tidligere på dagen, men veide opp med topp innsats bak Readly Express som slett ikke var enkel i startvolten. Som mange Ready Cash-avkom. ble det litt krigsdans i volten før feltet kom avgårde i Prix Tenor de Baune med en halv million kroner til vinneren.

Björn Goop beholdt roen bak den Timo Nurmos-trente stortraveren og det bar til tet etter 250 meter. Der ville Björn Goop sitte, og da David Thomain kom dundrende med Carat Williams, ble han kontant avvist på fransk språk av Goop som ville sitte foran med Readly Express. Farten ble dempet kraftig fra 1.12 på 1200 meteren til 1.14-passering på 1700 meter, 500 meter senere.

I sluttfasen var det ingen som kunne true Readly Express. Den svenske klassiske dobbeltvinneren bare reiste unna til 2,50 i totoen og vant lekende lett på 12,9v/2700. Over mål bare spilte ørene fram og tilbake på Readly Express og en lettet Björn Goop kunne gi hesten velfortjente klapp på baken. Det kan meget vel være Prix d’Amerique-vinneren vi så! «Quel machine!», sa de franske tv-kommentatorene imponert – «hvilken maskin!»

Se løpet her:

Bak Readly Express liftet Jerry Riordan-trente Treasure Kronos (e Raja Mirchi) med til annen til 31 i eventuell vinnerodds. Tredje gikk til allerede PdA-klare 19-oddseren Charly du Noyer (e Ready Cash) som fikk en fin reise.

Hva så med Twister Bi som har ryddet storløpene i år, ikke minst i Norge? Jo, han havnet kleint på det i tredejspor etter start, men ble frelset da Mathieu Abrivard bak Coup Droit ga plass til sin kuskefetter Alexandre i annetspor. Deretter gikk det sakte og da Twister Bi angrep midt i bakken, gikk det så fort derfra til mål, at han var sjanseløs Han holdt dog stilen bra til femte.

Resultatlisten (eventuelle oddser er siste kolonne):

Resultater

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013