Stort antidoping-grep
Jeff Gural har måttet tåle mye kritikk for sin knallharde kamp mot doping, men nå har Gural tatt et viktig grep om jukserne. Foto: Lisa Photo

Stort antidoping-grep

Skrevet av: Truls Pedersen 07:10 08. januar 2018 , kategori: Utland

I helgen ble det nedfelt et regelverk som kommer til å skremme vannet av amerikanske dopingtrenere og deres hesteeiere.

Det er de fremste anti-dopingbekjemperne i USA og Canada som nå er gått sammen om å slå et meget hardt slag for en renere sport. Meadowlands-eieren Jeff Gural har i lang tid slåss hardt for å ta jukserne, og har måttet ta mye dritt for det. Gural har rett og slett nektet flere trenere med tvilsom CV å starte på sine tre travbaner (Meadowlands, Vernon Downs og Tioga Downs).

Nå har Gural slått seg sammen med Canadas ledende travbaneeiere i Woodbine Entertainment Group (WEG), som driver storbanene Woodbine og Mohawk De har utarbeidet et nytt regelverk kalt Standardbred Racing Integrity and Accountability Initiative (SRIAI).

Dette regelverket ble innført 1. januar og er ganske revolusjonerende. Trenere som blir tatt for doping, får ikke starte sine hester på de fem nevnte banene. Det er et knallhardt slag, fordi disse banene arrangerer de største løpene i Nord-Amerika gjennom sesongen.

Det stopper ikke der. Også hestene og eierne blir utelukket. Og enda skarpere: Også eiernes øvrige hester blir utelukket fra å starte på storbanene Meadowlands, Woodbine og Mohawk, samt Vernon og Tioga. Dette gjelder uansett om det er stakesløp der det er betalt inn innskudd, eller i ordinære løp.

For eiernes del gjelder det alle hester de eier 25 prosent eller mer i. Dette skal presse eierne til å benytte seg av «rene» trenere. Det skal også presse eiernes medeiere til å involvere seg med partnere som benytter seg av rene trenere.

Regelverket vil gjelde for brudd for stoffer som er klassifisert som klasse 1 og klasse 2, samt blodgass og steroider. Bare stoffer i klasse 3 er utelatt, ettersom man anser at slike dopingforseelser kan skje ved rene uhell.

Den nye avtalen mellom Jeff Gural og WEG er sensasjonell og vil bli et veritabelt ris bak speilet for jukserne i amerikansk sulkysport.

– Dette har jeg ventet på lenge. Dette er endelig et stort steg i antidoping-arbeidet her borte, kommenterer Trond Smedshammer som har virket som travtrener i USA siden 1992.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013