Raskest i verden
Odds on Amethyst har funnet rytmen i Canada. Arkivfoto: www.stalltz.se

Raskest i verden

Skrevet av: Truls Pedersen 08:11 09. januar 2018 , kategori: Utland

Denne hesten sørget for å bli raskest i verden så langt i 2018 da han vant i natt.

Odds on Amethyst ble født til verden med en sølvskje i munnen som barn av verdensrekordholderne Muscle Hill og Mystical Sunshine. Men selv om han har hatt bra suksess med 27 seirer på 94 starter og over fire millioner kroner innløpt, så har ikke livet vært helt som forventet for Odds on Amethyst.

Han var tidlig ute og travet 11,1 som 2-åring. Det kostet og han begynte og galoppere mer og mer fra start og ville helst ikke trave. Flere trenere prøvde seg, men det ville seg ikke. Dan Daley, Robin Schadt, Chris Ryder og Jimmy Takter gjorde alle sine forsøk med vesklende hell. Odds on Amethyst hadde egne meninger.

Fra Takter gikk Odds on Amethyst til stallen til Toni Freitas, men da ville han ingenting. Bedre ble det da nordmannen Dagfin Henriksen fikk hånd om ham. Dagfin fikk ham til å trave igjen og vant ett løp med ham.

Deretter ble det Phil Hudon som ble den sjuende treneren som skulle «ordne opp» med vallaken som nå er sju år gammel. Hudon har åpenbart truffet rette knappen. Også han slet masse i begynnelsen av sin periode med Odds on Amethyst, men Hudon har startet på – mildt sagt. På halvannet år i Phil Hudons regi har Odds on Amethyst startet 58 løp. Han har vunnet 15 av dem.

I årets første start ble det en oppvisning av de sjeldne. Ekvipasjen blåste til tet på første langside og dro unna til overlegen seier på 10,4. Det er årsbeste i verden.

Se løpet her:

Med i løpet var også dollarmillionæren Mister Herbie (e Here Comes Herbie) som mistet to år av karrieren på en gaffelbåndskade i et bakbein. Normalt er det ikke lett å komme tilbake etter en slik skade, men Mister Herbie har gjort det. Lille julaften vant han på 10,0, men i natt ble han sliten da han prøvde å henge på Odds on Amethyst i angrep og havnet i dødens.

Odds on resultater
Resultatlisten fra nattens løp. Åtte av ti deltagere går på lungeblødermedisinen Lasix. Men ikke vinneren.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013