– Beklager, jeg har vært dum
Thomas Ellefsen beklager hendelsen på vei hjem fra NM for amatører i fjor. Foto: hesteguiden.com

– Beklager, jeg har vært dum

Skrevet av: Truls Pedersen 13:10 26. januar 2018 , kategori: Øvrig

– Beklager, jeg har vært veldig dum og beklager særlig at travsporten rammes, sier amatørkusken Thomas Ellefsen som av Sandefjord tingrett er bøtlagt etter en hendelse på vei hjem fra NM for amatører i mai i fjor.

Flere medier meldte tidligere i dag at en «travkusk» var ilagt 36 000 kroner i bot etter en hendelse på et Widerøe-fly på vei fra Harstad/Evenes til Torp/Sandefjord. I følge dommen skal høyrøstet oppførsel i forbindelse med nekt av alkoholservering, ha ført til at politiet ble innblandet. Nå har Sandefjord tingrett dømt travkusken til 36 000 kroner i bot.

Dommen er avgitt som følge av brudd på luftfartloven § 14 - 11 annet ledd, jf. § 6 - 3 tredje ledd. Denne angir: «for som passasjer å ha unnlatt å rette seg etter de anvisninger for god skikk og orden ombord som var gitt av fartøysjefen eller den ansvarlige i kabinen»

Kusken det gjelder er Thomas Ellefsen (41). Skiens-karen representerte Drammen travbane i Norgesmesterskapet for travamatører på Harstad travpark 13. mai i fjor. Det er Drammen travbane som har betalt Ellefsens flybillett til mesterskapet og således representerer han i prinsippet Drammen travbane til flyreisen er gjennomført og den betalte representasjonen er avsluttet.

– Jeg beklager på det inderligste. Nå er jeg slett ikke enig i den framstillingen som ble lagt til grunn i retten, men jeg må forholde meg til at jeg faktisk er dømt for forholdet, og skal ta min straff. Det jeg beklager mest er at travsporten blir dratt inn i dette gjennom oppslagene i pressen. Jeg innser at jeg ved et representasjonsoppdrag som dette, skulle vært mye mer forsiktig og jeg må igjen understreke at jeg beklager overfor travsporten som jeg er så glad i. Jeg skammer meg over det som skjedde, sier Thomas Ellefsen.

DNTs generalsekretær Svein Morten Buer er på UET-møte i Paris og har følgende kommentar:

– Jeg er bare kort orientert om saken, og har grovlest dommen. Det er ingen tvil om at Ellefsen har vært på representasjonsoppdrag og at det derfor blir naturlig for DNT å ta en prat med ham om det som er skjedd. Hadde dette vært en tur i privat regi, ville det vært utenfor DNTs område, kommenterer Svein Morten Buer.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013