Dagfin fortsetter seiersfeiringen
Dagfin Henriksen har satt hestene i storform. TGN-foto/TGP

Dagfin fortsetter seiersfeiringen

Skrevet av: Truls Pedersen 08:21 27. mars 2018 , kategori: Utland

Dagfin Henriksen konserverer den flotte stallformen. I natt vant en av hans hester kveldens høyest doterte løp på Woodbine. I USA ble det seier for hest med norsk slekt.

Dagfin Henriksens stall holder flott seiersform. Seirene triller inn og i natt kom den største seieren så langt i år. 5-årshoppa Majestic Presence (e Majestic Son) tok hjem seieren i et løp for hestene rett oppunder eliten. Til 18 ganger pengene plasserte Chris Christoforou Majestic Presence i lederryggen fra spor 7. På oppløpet angrep de og Henriksen-hoppa vant knepent på 11,2 etter 1.08 siste 400 meter. Seieren var verdt 75 000 kroner.

Se løpet her:

Majestic Presence kostet 26 000 dollar som åring. Gerald Haggerty – en trofast eier hos Dagfin Henriksen – kjøpte hoppa i oktober 2016 og satte henne i trening til Dagfin Henriksen. Da hadde hun en rekke uplasserte i raden og bare 20 000 dollar innkjørt. Nå er kontoen økt til nesten 170 000 dollar. På 34 starter i Dagfin Henriksens regi er det blitt 11 seirer.

Majestic Presence
Majestic Presence vinner for Chris Christoforou på Woodbine i natt. Foto: NewImageMedia

Også sør for grensen ble det litt norsk «action». På 1000-meters banen The Meadows i Pennsylvania, var 8-årsvallaken Classicality (e Classic Photo) i storform. Han førte hver meter i eliteløpet og tok karrierens 45. seier i den 151. starten på 11,2. Bill Zendt kusket for trener og eier Lisa Dunn.

Classicality
Classicaliy vinner i går for Bill Zendt. Foto: Chris Gooden

Classicalitys søster Cantab Doll (e Cantab Hall) ble kjøpt av Trond Møretrø i 2010 og havnet etterhvert i nå avdøde Bjødne Eskelands eie. Etter å ha fått to føll i Norge, ble Cantab Doll solgt til Sverige.

Her hjemme fikk Cantab Doll to avkom etter Orlando Vici. Orlando Fortis som nå er fem år trenes av sin eier Svein Ystenes fra Kongsvinger. Han har vunnet ett løp på fem starter, men ikke vært til start i år. Hos Jonas Moberg i Sverige står 4-årige Categorical. Han vant hele fire løp på bare fire starter i fjor som 3-åring, men har ennå ikke startet i Derby-sesongen.

Orlando Fortis 74J9346
Orlando Fortis viser stilen for Magnus Teien Gundersen. I går vant hans onkel eliteløpet på The Meadows. Foto: hesteguiden.com

Categorical T3I4482
Categorical vant fire av ni løp for Jonas Moberg i fjor. Hva kan nevøen til Classicality utrette i Derby-sesongen? Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013