Rishaug kan smile
Bjørn Rishaug kunne glede seg over resultatet fra USA i natt. TGN-foto/TA

Rishaug kan smile

Skrevet av: Truls Pedersen 10:55 30. mars 2018 , kategori: Utland

Bjørn Rishaug er sammen med kona Turid bak de kvalitetsfylte BR-hestene. Hjemme i Trøndelag kan Bjørn Rishaug smile i barten av det som skjedde i USA i natt.

På 1000-meters banen Dover Downs i Delaware gikk årets høyeste doterte løp for 3-åringer så langt i 2018-sesongen av stabelen. Som vanlig er det Delaware Standardbred Breeders Funds finale som er først ute, med 50 000 dollar, eller rundt 400 000 kroner til vinneren av både hingste- og hoppeklassen.

I hingsteklassen vant en vallak, ikke uventet ettersom kasterering av hingster som ikke nødvendigvis har stamme til å bli avlshingster er mer vanlig i USA enn noe annet sted. 3-årsvallaken Super Fly (e Super Punk e Supergill) slo til med en totalt overlegen seier på 11,7. Neste hest var 14 lengder bak! 11,2 er årets raskeste tid i verden for 3-åringer. Arthur Stafford trener Super Fly, mens sønnen Arthur jr kusker.

Super Flys mor er MLT Feds (e Muscles Yankee). Hun var en beskjeden løpshest med bare snaue 4000 dollar innkjørt. Super Fly er hennes andre avkom. Bjørn Rishaug har dog kjøpt to av MLT Feds søstre for avl i Norge. Det dreier seg om MLT Feds helsøster Patsy Fed som gjorde noen starter her hjemme uten suksess. I avlen er Frascati BR hennes klart beste av sju i startklar alder. Søsteren Neshe (e Malabar Man) har lykkes bedre som mor til blant andre Bonjovi BR og lovende Gaia BR i en avkomsgruppe på åtte i startklar alder.

Hoppeavdelingen ble vunnet av Deja Vu Blue (e Anders Bluestone) på 12,7. Hun vant på målfoto mot en annen hoppe etter Anders Bluestone (e Yankee Glide). Dylan Davis trener Deja Vu Blue, mens Tim Tetrick hadde tatt turen til Delaware for å kuske.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013