10 års utelukkelse for Souloy
Fabrice Souloy sammen med Staffan Uvabäck og Ole Hauge Bendiksen i Hestesportens Hus. TGN-foto/TGP

10 års utelukkelse for Souloy

Skrevet av: Line Bjølgerud 08:48 13. april 2018 , kategori: Sport

Fabrice Souloy har fått ti års utelukkelse i Sverige for koboltdoping av Un Mec d'Heripre i forbindelse med Elitloppet 2016.

Etter dopingskandalen i forbindelse med Oslo Grand Prix 2016, hvor Your Highness, Lionel, Un Mec d’Heripre og Timone Ek ble tatt med ulovlige mengder av kobolt i kroppen, fikk Fabrice Souloy ti års utelukkelse av DNT. 

Les også: – Redusert straff for Fabrice Souloy

Nå har også svenskene stengt av Souloy i ti år. Det for å ha koboltdopet Un Mec d'Heripre i forbindelse med Elitloppet 2016 (ble tredje). Ansvarsnemden satt Souloys straff til ett års utelukkelse og én million kroner i bot. Både Svensk Travsport og Souloy anket dommen. Nå har «överdomstolen» (tilsvarer den norske appellkomiteen) kommet fram til ti års utelukkelse, og skjerper dermed ansvarsnemdens dom betydelig. 

– Överdomstolens beslutning er helt i linje med vårt harde syn på doping. Det er påvist at Fabrice Souloy har dopet Un Mec d'Heripre med kobolt som er forbudt og uforsvarlig. For oss er det selvsagt at en slik person ikke har noe i travsporten å gjøre. Uansett hvor tragisk dopingtilfellet er, så er det en bekreftelse på at svensk travsports hestevelferdsarbeid for en ren travsport fungerer bra. Vi har de siste årene intensivert dopingarbeidet, sier Svensk Travsports generalsekretær Johan Lindberg i en pressemelding.

Överdomstolens beslutning kan ikke ankes. 

4. januar 2017 fikk Souloy ett års utelukkelse i Frankrike etter at Lover Face testet positivt for kobolt sommeren 2016. Da Souloy søkte om å få igjen lisensen fikk han avslag. Det franske travforbundet ville først vurdere om straffen på ti år som Souloy fikk i Norge, også skulle gjelde i Frankrike. Fortsatt er Souloy uten lisens i Frankrike, men driver som trener på samme måte som før under hans svoger Philippe Billards navn.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013