Vant tross bakspor
Hannelore Hanover spurter inn til seier i Cutler Memorial i natt for Yannick Gingras. Foto: Lisa Photo

Vant tross bakspor

Skrevet av: Truls Pedersen 07:29 06. mai 2018 , kategori: Utland

Amerikanerne er normalt livredde for bakspor og tror det spøker der, men superhoppa Hannelore Hanover viste at det går an å vinne derfra også – selv i årsdebuten.

Hannelore Hanover (e Swan For All) er trolig USAs beste hest. Bare i fjor tjente hun over 1,1 millioner dollar etter 10 seirer på 17 starter. I natt var det klart for årsdebut for 6-årshoppa som trenes av trenerchampion Ron Burke.

Løpet var ikke noe enkle greier. Arthur J Cutler Memorial på Meadowlands med 800 000 kroner til vinneren hadde lokket 12 hester. Av dem sto Hannelore Hanover i spor 12. Normalt er amerikanerne overbeviste om at det er håpløst å vinne fra spor 12, men Hannelore Hanover og hennes faste kusk Yannick Gingras viste at det faktisk går an.

Gingras plasserte Hannelore Hanover perfekt i annet par utvendig og der satt de til oppløpet der speeden ble spilt ut. Hannelore Hanover vant på 09.6 over den uvante distansen 1810 meter (1 mile og 1/8-mile). Det så lenge ut til å bli dobbeltseier til Burke-stallen gjennom Crazy Wow (e Crazed), men kanadiske Will Take Charge (e Kadabra) smøg seg i mellom.

Hannelore Hanover har nå 36 seirer og 15 annen på 58 starter i karrieren. Det er en prosent blant de to beste på 89! I pengevei er det blitt 2,6 millioner dollar. Dessverre virker ikke trener Ron Burke veldig interessert i år reise til Europa og starte i løp som Elitloppet og Oslo Grand Prix. En hest som Hannelore Hanover burde vi fått se også i Europa,

Kanskje er det europeiske medisinregler som forhindrer det? I denne reportasjen før VM på Yonkers i fjor, er det ikke en hest med 100 prosent rytme i aksjonen man får se avlegge et treningsarbeide for Yannick Gingras på Gaitway Farms i New Jersey.

Ron Burke
Ron Burke trener Hannelore Hanover. TGN-foto/TGP

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013