Kritiskt for Uiver H
Her er Uiver H endelig oppe på beina. Foto: Magnus Taanevig

Kritiskt for Uiver H

Skrevet av: Oda Nakken 14:17 07. juni 2018 , kategori: Øvrig

Avlshoppa Uiver H er mor til blant andre Phantasm Soa. Etter nattens dramatiske fødsel krysser Soa avlslag fingrene for at hun overlever.

Det ble i natt en dramatisk fødsel for Uiver H. Føllet lå feil, og kom ut med et bakbein vinklet framover. Det satte seg fast på vei ut, og døde før veterinær rakk å ankomme stedet. 

– Veterinær Ragnhild Diesen var fort på plass, men da var dessverre føllet allerede dødt. Det var umulig å få det ut uten veterinærhjelp. Føllet ville blitt det eneste avkommet i Norge etter Crazed, og så ut til å være et flott hingsteføll, så dette var veldig synd. Nå dreier riktignok alt seg om at Uiver H skal overleve, forteller Magnus Taanevig som er medlem i Soa avlslag.

Brannvesenet måtte rykke ut for å hjelpe til med å få hoppa på beina.

– Uiver H var utslitt, og vi fikk henne ikke på beina selv. Vestfold Interkommunale Brannvesen kom i full utrykning med tolv mann, noe vi er veldig takknemlige for. Selv med hjelp fra dem tok det tid å få hoppa på beina, men etter hvert klarte vi det. Det sto tre brannmenn på hever side som dro i henne ved hjelp av reimer og presenning, mens noen sto bak og støttet henne i rumpa, sier Taanevig og fortsetter:

– Etterbyrden var forsinket, men nå er den ute. Uiver H står fremdeles på beina, men klarer ikke å bevege på seg. Hun er sterkt medtatt i skjelett og bekken, og det er fremdeles usikkert om hun kan få flere føll hvis hun i det hele tatt overlever. Jeg tipper hun har femti prosent sjanse for å overleve. Hun står fremdeles ute, for vi klarer ikke å flytte henne, og hele avlslaget er samlet for å hjelpe henne med å holde kleggen borte. Om to-tre timer får hun på ny besøk av veterinær for å få mere smertestillende. Vi krysser fingrene for at dette går bra. 

– Rett før midnatt kom vi seks på vaktlaget fram til hesten langt inne i skogen fra Kronlia, etter noe tid fikk vi også bistand fra to brannkonstabler fra Sandefjord brann og redning med spesiell kompetanse på hesteredning. Etter flere mislykkede forsøk klarte vi til slutt å få hesten opp på alle fire. Ved bruk av reimer, presenning og rå muskelkraft fra alle som var tilstede sto den rundt 600 kilo tunge hesten oppe, sier brannmester Henrik Oseberg til Vestfold Interkommunale Brannvesen sin facebookside.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013