Nye eliteavlshopper
Bauxite med fjorårets føll etter Muscle Hill. Foto: Arild Hansen

Nye eliteavlshopper

Skrevet av: Trond Asheim 09:39 11. juni 2018 , kategori: Sport, Avl

Seks hopper ble lørdag utnevnt som DNTs eliteavlshopper. 

Utnevnelsen foregikk under lørdagens V75-kjøring. Følgende hopper er nå innlemmet i det gjeve selskap:

Bauxite – født i 2004. Hun er født i USA, og eies av Bjørn Rishaug fra Ler i Trøndelag.
Hun ble importert til Norge i 2007. Hun konkurrerte i Øystein Tjomslands regi som 3-åring, og vant blant annet Tarport Frenzy Trot. I avlsboksen har Bauxite hatt en meget sterk innledning. Så langt har duoen Diadora B.R. og Verdensrekordholderen Ferrari B.R. imponert stort. Diadora B.R. har blant annet vunnet DNTs Vårfinale, Hoppeavdelingen i Prinsesse Märthas Louises Pokalløp og Hoppeavdelingen i Jarlsberg Grand Prix. Ferrari B.R. har i tillegg til sitt fantastiske Verdensrekordløp på Jarlsberg også blant annet vunnet Axel Jensens Minneløp.

Horgen Laila – var født i 1995. Horgen Gaard var hoppas oppdretter, og også eier frem til i 2009. Jan Roar Mjølnerød fra Halden eide hoppa de siste årene, og er oppdretter av hennes fire siste avkom.
Horgen Laila var selv ustartet. Den store stjerna i avkomsgruppa er Kriterievinneren og avlshingsten Horgen Tore. Gjennom han er Horgen Laila også farmor til klassiske vinnere som Brenne Rødi, Teddy Gutten Støen og Mjølner Herkules. Blant flere av Horgen Lailas andre gode avkom nevnes hennes siste, 4-årige Mjølner Torine, vinner av Hoppeavdelingen i Biri Oppdrettningsløp og DNTs Hoppechampionat.

Julia Rags - er født i 2001. Hun er oppdrettet av og var eid av Kristin Brækken fra Melhus. Fra 2011 er hun eid av Stallpseudonymet Stall Rags.
Julia Rags tilhører familien Brækkens «gode gamle» slag med Surgy Miss (mor til Shan Rags og Robin Rags) som mormor. Hun gikk noen løp som 3- og 4-åring uten å få noen stor løpskarriere.
I avlsboksen derimot ble det suksess på direkten for Julia Rags’ sin del. De to første avkommene i avkomsgruppen er så langt de beste. Slitesterke Petter Rags ble født i 2007. Han har gjennom mange starter tjent godt over millionen. Året etter kom Derbyvinneren Juliano Rags. I 2014 ble Juliano Rags toer og treer i de to heatene i Åby Stora Pris.

Mille – er født i 2002. Hun ble oppdrettet av Berit Wik, og var eid av Martin Wik frem til 2011. Fra 2011 er det Thore Johan Bakke fra Våle i Vestfold som eier Mille.
Mille er selv ustartet, men leverte gode avkom fra første forsøk i avlsboksen. Martin Wik er oppdretter av hennes to første avkom. Wik Emil har vært en veldig slitesterk hest, som fortsatt presterer. Uten å ha tjent mer enn 50.000 kroner i noe enkeltstående løp har han nå passert 1.1 million innkjørt med god margin. Med Wik Ida har det vært motsatt. Hun var ungheststjernen som vant både Hoppekriteriet og Hoppederby før hun tidlig gikk over i avlsboksen. Senere har Mille blant andre levert nå 4-årige Haugestad Alma som tilhører kulltoppen.

Paja Stjerna – er født i 1998. Hun er oppdrettet av Kjetil og Per Eivind Tjordal. John Ragnvald Ness har eid hoppa hele livet. Fra 2002 registrert på Suldal Hestesenter AS. Paja Stjerna konkurrerte i Noralf Brækkens regi som 4-åring, og tjente så godt som hele grunnlaget sitt på to måneder. I avlsboksen har karrieren vært sterkere og lengre.
Hoppetrioen Ness Tjo Oda, Ness Tjo Alma og Ness Tjo Stjerna har vært best. Alle har kjempet høyt oppe i klassiske løp. Førstnevnte ble tredje i Lars Laumbs Løp, mens både Ness Tjo Alma og Ness Tjo Stjerna ble toere i Hoppederby. Ness Tjo Alma vant i tillegg Kong Olavs Æresløp.

Stjerne Sara – er født 2001. Hun ble oppdrettet av Per Johs Nøklestad, mens hun var bortleid til Odd Normann Hodne som løpshest. Harald Wennesland fra Lillesand er eier siden 2009.
Stjerne Sara konkurrerte i Øystein Tjomslands regi, og var blant landets beste hopper både som 3- og 4-åring. Hun vant hoppeavdelingen i Biri Oppdrettingsløp, og ble toer i Hoppekriteriet. Som 4-åring gikk hun til topps i Oaksrevansjen på Momarken.
I avlsboksen har Stjerne Sara fulgt opp med sterke resultater. Tre av avkommene har alt blitt millionærer. Sjø Odin født 2011 har sågar tjent over 1,5 millioner. På svensk mark ble Sjø Odin treer så vel i Kriteriet som i Derby. Sjø Kongen har tjent halvparten av sin million på to godt betalte annenplasser. Henholdsvis i Kriteriet og i DNTs 5-åringsløp. Han vant Nils A. Skjolds Æresløp som 3-åring. I Sjø Vinn fikk så Stjerne Sara sin første klassiske vinner da han gikk til topps i 2016-utgaven av det svenske Kriteriet.

Kilde: travsport.no

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013