Ponnilandsleiren avlyst
Kidsa får ikke dra på ponnileir. Foto: hesteguiden.com

Ponnilandsleiren avlyst

Skrevet av: Trond Asheim 19:31 18. juni 2018 , kategori: Sport

Som følge av Salmonella-utbruddet avlyser DNT alle arrangementer unntatt totokjøringene. Det betyr at helgens ponnilandsleir er avlyst.

På DNTs hjemmeside er det lagt ut følgende melding:

«Det omfattende utbruddet av Salmonella i hestemiljøet har medført at DNT har besluttet å avlyse Ponnilandsleiren som skulle vært arrangert på Momarken Travbane 22. – 24. juni 2018. I tillegg avlyses alle andre arrangement enn totalisatorløp den førstkommende uken.

Fakta om situasjonen vedr. utbruddet av Salmonella-bakterien er at det p.t. er påvist smitte på totalt 11 staller fra både trav- og ridemiljøet, og grunnet mistanke om smitte er hester i ytterligere 11 staller prøvetatt. Et stort antall staller er båndlagt som følge av smitte eller mistanke om smitte, hvilket medfører at ingen hester kan reise ut eller inn fra disse stallene. Selv om ingen av de smittede hestene har vist kliniske tegn på sykdom, er situasjonen alvorlig fordi Salmonella kan smitte til husdyr i primærnæringen, og til mennesker. Den påviste type av Salmonella er i tillegg multiresistent mot antibiotika.

Denne situasjonen medfører at det ansees for risikabelt å samle et større antall hester/ponnier og mennesker på et begrenset område når man ikke har tilegnet seg full oversikt over mulige kontaktpunkter mot smittede hester. På nåværende tidspunkt er det svært viktig at travsporten viser ansvarlighet med tanke på mulig smittespredning, og hovedfokus må være å sikre videre avvikling av totalisatorløp som er den primære inntektskilden for all aktivitet innen travsporten.

Med bakgrunn i at den oppståtte situasjonens alvorlighetsgrad og at den på tidspunktet for beslutningen om avlysning fremdeles er uoversiktlig og uavklart, har DNT i dag besluttet å avlyse eller utsette all annen aktivitet enn totalisatorløp innen travsporten. Det er med beklagelse vi meddeler at denne beslutningen også omfatter den forestående Ponnilandsleiren, som skulle vært avviklet på Momarken førstkommende helg. I samråd med arrangøren vil DNT se på muligheter for å avvikle dette arrangementet, eller tilsvarende arrangementer, på et senere tidspunkt.

I tillegg til Ponnilandsleiren vil DNT den førstkommende uken avlyse/utsette alle andre arrangement enn totalisatorløp, så som lokalkjøringer, regionale premiekjøringer, rutineløp etc. Det vil fortløpende bli vurdert stansing av slike arrangement frem til situasjonen er under kontroll.
Avgjørelsen er forelagt Mattilsynet, som støtter DNTs beslutning.»

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013