Åpner for å fjerne totalisatoravgiften
Det er grunn til å glede seg over rapporten fra Oslo Ecomics fra såvel Rikstotos som hestesportens side. Foto: Kari Hustad

Åpner for å fjerne totalisatoravgiften

Skrevet av: Truls Pedersen 10:30 20. juni 2018 , kategori: Øvrig

En rapport bestilt av Kulturdepartementet konkluderer med det hestesporten smertelig erfarer i disse dager, at Totalisatoravgiften er til hinder for Rikstotos virke og utvikling. Rapporten åpner for å skrote totalisatoravgiften.

Det er analyseselskapet og rådgivingsorganet Oslo Economics som har utarbeidet rapporten på oppdrag fra Kulturdepartementet. Rapporten evaluerer Norsk Tippings og Rikstotos organisering og praksis.

Konklusjonene fra Oslo Economics er oppløftende for Rikstoto. Både NR og NT får skryt for sin spillansvarlighet. De innrømmes også et betydelig samfunnsansvar. Mest av alt er det verdt å merke seg følgende passasje i rapporten:

«Det er rimelig å anta at Norsk Rikstoto sin evne til å tilby et konkurransedyktig utvalg av spill i vesentlig grad rammes av totalisatoravgiften, som beregnes ut fra bruttoomsetning. Et mulig tiltak for å bedre Norsk Rikstoto sin evne til å kanalisere, og samtidig sikre omsetning fra eksisterende kunder, kan derfor innebære å fjerne eller redusere denne avgiften. Det er særlig naturlig at forskjeller i måten man beskatter spill harmoneres, dersom ansvarlighetsregimet rundt pengespill i større grad skal være likt hos Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Det bør også kunne være aktuelt å knytte totalisatoravgiften til nettoomsetning fremfor bruttoomsetning. Det vil kunne gi andre insentiver med hensyn til å øke tilbakebetalings- andelen i Norsk Rikstoto sine spill, som igjen vil kunne styrke kanaliseringsevnen i spillene. En ny innretning av totalisatoravgiften vil også kunne styrke de økonomiske rammebetingelsene innenfor hestesporten mer generelt. Det kan igjen ha betydning for attraktiviteten i det å avle og trene hester til konkurranser. Et aktivt miljø for hestesport fremstår som en sentral forutsetning for kanaliseringspotensialet til Norsk Rikstoto.»

– Dette er en meget god rapport, og et stort steg i riktig retning for hestesporten. Nå er det grunn til å minne om at det bare er en rapport, og at det fortsatt et et stykke fram, men det viktig at her er det et analyselselskap som har fortstått sportens utfordringerm, og som har rapportert dette til sin oppdragsgiver Kulturdepartementet. Det er viktig for oss, sier Rikstotos styreleder Jan Petter Sissener til TGN.

Kulturminister Trine Skei Grande mottok rapporten og sa følgende:

– Gjennomgangen av Norsk Tippings og Norsk Rikstotos organisering og praksis gir et godt grunnlag for det videre arbeidet med pengespillfeltet. En ansvarlig pengespillpolitikk er avhengig av at vi har et solid faktagrunnlag, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Dette sier NR-direktør Harald Dørum om rapporten:

Dette er rapporten i sin helhet:

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013