Derby: Far til tre av de fire første
Light Kronos er far til tre av de fire første i Derby i Østerrike. Foto: Stall Venus

Derby: Far til tre av de fire første

Skrevet av: Truls Pedersen 07:56 25. juni 2018 , kategori: Utland

VIDEO: Østerrike er tradisjonen tro først ute med sitt Derby. I år ble det en hoppe som vant etter en mildt sagt meget trang situasjon på oppløpet. Faren hennes er far til tre av de fir første i mål!

Krieau-banen i Østerrikes hovedstad Wien er den eldste i Europa og har lange tradisjoner, ikke minst fra da Østerrike var travets maktsentrum i Europa. Det er lenge siden. I dag kjører man for knapper og glansbilder på Krieau. I flere av løpene er det 600 euro, eller rundt 5500 kroner til vinneren.

I Derby er det dog mer. Årets vinner fikk 30 000 euro, eller rundt 250 000 kroner. Den premiesummen kunne eierne til 4-årshoppa I Love You Darling kvittere ut. 7-oddseren var lynrask fra start og tok teten, men slapp til 10-oddseren Freeeman Venus etter halvkjørt løp.

Det så kritisk ut for I Love You Darling inn i oppløpet. Utvendig holdt storfavoritten Juwel Venus fortsatt koken, men I Love You Darlings kusk  Matthias Schambeck tok sjansen på en «Houdini». Han presset seg ut og knep seieren etter en frenetisk spurt der piskbruken kanskje ikke holder europeisk fellesstandard. Jos Verbeeck kjørte tredjehesten Ecoturbina og la ned protest på Schambecks kjøring, men til ingen nytte. Vinnertiden ble 17,4a/2600. Vinneren trenes av Gregor Krenmayr.

Se løpet her. Det er på oppløpet det virkelig blir action.

I Love You Darling er etter Light Kronos (e SJ’s Photo). Det er også annenhesten Freeman Venus og fjerdehesten Juwel Venus. Bare Ecoturbina (e Up Di Poggio) har annen far av de fire første.

Italienskfødte Light Kronos vant selv blant annet det store 2-årsløpet Gran Premio Allevatori. Da var han i Holger Ehlerts trening. Som avlshingst står han oppstallet hos Østerrikes suverene og dominerende oppdretter Stall Venus. Det er en stall som har tilhold i Tsjekkia (!), men som oppdretter hester som blir registrert med såvel Østerrike, Tyskland og Tsjekkia som hjemland. Light Kronos har ti registrerte 4-åringer etter seg i Østerrike. Tre av dem var altså blant de fire første i Derby!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013