Norskeid årgangstopp i USA
Lekre Greenshoe vant for Brian Sears i natt etter en gigantsk opphenting. Foto: Lisa Photo

Norskeid årgangstopp i USA

Skrevet av: Truls Pedersen 09:50 30. juni 2018 , kategori: Utland

Morten Langli fra Oslo er en av fire deleiere i det som er den foreløpige årgangstoppen blant 2-åringene i USA. I natt gjorde unghesten et vilt løp.

Morten Langli, den svenske tv-kommentatoren Lasse Granqvist og fotballtreneren Hans Backe er med på en hest hovedeieren Anders Ström (Stall Courant) ropte inn i Lexington i fjor for hele 330 000 dollar. Det er nesten samme konstellasjon som også eier Dominion Beach.

Hesten heter Greenshoe og tilhører Father Patricks første årgang. Trener er Stefan Melanders nevø Marcus Melander.

Greenshoe leverte et sjokkerende første kvalifseringsløp allerede 2. juni med seier på 11,5. Senere vant han på 12,2. I natt var det klart for det første totoløpet for 2-åringen. Greenshoe var vist tendenser til å bli hissig, og han dummet seg ut bak startbilen.

Greenshoe tapte over 20 meter på hendelsen, men travet i kapp feltet. De siste 700 metrene dro han opp annetsporet i langt større fart enn innerfila. Allerede inn på oppløpet hadde Greenshoe koblet seiersgrepet etter startgaloppen og vant lekende lett på 12,3 for Brian «The White Knight» Sears.

Se løpet her. Trykk «Replays», «Meadowlands Harness», «29» for dato, og «4» for løpsnummer.

Nattens løp var en avdeling av New Jersey Sire Stakes. Ettersom staten New Jersey ikke tillater spilleautomater på travbanene, påvirkes premiene av det. Før var New Jersey en svært attraktiv stat å ha en avlshingst oppstallet i, men ikke nå lenger. I nattens løp var førstepremien «bare» 80 000 kroner.

Det ble kjørt fire avdelinger av New Jersey Sire Stakes for 2-åringene. Bortsett fra Trond Smedshammers Sari Bout It (e Calships Brute), var alle etter de to jevngamle tidligere Takter-hestene Father Patrick og Trixton. Father Patricks avkom vant alle fire avdelingene. Raskest var Jimmy Takters Hudson River som travet 11,7.

Greenshoe siktes nå mot verdens største 2-årsløp – Peter Haughton Memorial som kjøres på Meadowlands samme dag som Hambletonian – lørdag 4. august.

Marcus Melander sendte også ut en god 3-årsvinner i hoppa What A Knockout (e Doanto Hanover) som vant på 10,1 og har marsj mot Hambletonian Oaks. Hestens oppasser er norske Elise Tillerflaten.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013