Smedshammers storeslem
Trond Smedshammer hadde en hektisk dag med fire seirer på fem oppsitt på to baner i går. TGN-foto/TGP

Smedshammers storeslem

Skrevet av: Truls Pedersen 06:41 04. juli 2018 , kategori: Utland

Trond Smedshammer kusket stallhester på to baner i går og vant fire løp.

Det er hektisk i USA for tiden med større løp nesten hver eneste dag. I går ble det kjørt Sire Stakes-løp på flere baner i det store landet. Trond Smedshammer rakk å kjøre og vinne på to forskjellige baner.

Han begynte på 1000-meters banen Harrah’s Chester utenfor storbyen Philadelphia. Her var det Pennsylvania Sire Stakes for 3-årige hopper og der imponerte Smedshammers 3-årsstjerne Phaetosive (e Explosive Matter) stort. Trond satt bak i feltet lenge, men da han satte fart på Phaetosive, gikk det fort. Hun dundret rundt konkurrentene og vant på 10,4 uten at Smedshammer rørte en finger. Seieren var verdt 160 000 kroner.

I fjor var Phaetosive nest best av 2-årshoppene i USA bak ubseirede Manchego, men ettersom sistnevnte ikke virker å være like god i år, kan det være duket for Phaetosive når man nærmer seg Hambletonian Oaks 4. august.

Smedshammer vant også med den debuterende 2-åringen Matterlei (e Explosive Matter) på 13,8. Begge hestene eies av storsatsende Purple Haze Stables som eier store deler av hestene i Smedshammers trening.

Etter de to oppsittene på Harrah’s Chester, satte Trond Smedshammer seg i bilen og kjørte de to timene til Yonkers Raceway, like nord for Manhattan, i New York. Her var det New York Sire Stakes for 2-åringer og Smedshammer vant ytterligere to løp med unghester fra stallen.

Først seiret Royalpine Princess (e RC Royalty) på 16,8, mens stallvenninnen Winndevie (e Credit Winner) fortsatt er ubeseiret etter to starter med seier på 14,5. Sístnevntes seier var verdt 150 000 kroner.

Trond Smedshammer kjørte ytterligere en stallhest som ble fjerde. Fire seirer på fem oppsitt på to baner, må sies å være en bra dag på jobb! Smedshammer har hatt en flott 2018-sesong så langt med 21 seirer på 103 starter, noe som gir en seiersprosent veldig nær 20.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013