Fanget i felle

Fanget i felle

Skrevet av: Truls Pedersen 08:05 12. juli 2018 , kategori: Øvrig

VIDEO: En voldsom ulykke i Tyskland søndag, viser hvor farlig gamle og umoderne baner kan være. Også en helt som ikke slapp sin hest. Se den spekatakulære ulykken, hester og kusker kom heldig fra det.

1000-meters banen i Mönchengladbach i Ruhr-området i Tyskland er et minne om fordums storhet i Tyskland. Det er en gammel bane der man knapt har gjort oppgraderinger de siste 30 år.

Blant annet har man beholdt den gamle innerrailen som er et autovern. Innerrail var det også på norske travbaner tidligere, men de ble fjernet på 1980-tallet. De faste innerrailene ble fjernet av sikkerhetshensyn. Med bare pinner som markering av innerbanen, er det mulig å komme unna, om en ulykke skulle skje.

En ulykke skjedde i nettopp Mönchengladbach søndag. Nettstedet trav365.no har vist videoen først, og den er ikke pen. Det hele skjer i et amatørløp der 7-årshoppa Nessi Karat er stri i tet, langt foran de andre i et amatørløp. Kusken Karl Cruywels holder for hardt på hoppa og hun «kveler seg».

Se den voldsomme ulykken her:

Hun mister rett og slett luften fordi kusken holder for hardt på henne, og besvimer nærmest. Det klassiske i en slik situasjon er at de vingler ut og inn i banen. Nessi Karat kommer inn i banen og treffer en rekke hester. Ikke minst den jevngamle hoppa Scilla Degli Dei som umiddelbart blir strippet for sulky og sele. Kusken Hans R Pitz (grønn og hvit drakt) er dog en harding og slipper ikke taket, på tross av at han kastes i bakken med voldsom kraft. Det å holde hesten fast via tommene, til noen kommer og tar over, er en stor prestasjon av amatørkusken Pitz!

– Utrolig nok klarte hestene og kuskene seg bra. Én kusk ble kjørt på sykehus, men ble skrevet ut igen på kvelden. Dette viser hvor håpløst gammeldags en slik fast innerail er. De bak har ingen sjanse til å slippe unna på innsiden, sier nederlenderen Henk Grift som vant løpet før dette amatørløpet.

Løpet ble kjørt om igjen straks etter ulykken, men uten de fire ekvipasjene som var involvert.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013