V75-praten med GV Gundersen
Geir Vegard Gundersen med Nice Eleven L. Foto: hesteguden.com

V75-praten med GV Gundersen

Skrevet av: Daniel Hansen 16:00 20. juli 2018 , kategori: Sport

Geir Vegard Gundersen tar med seg tre stallhester til Sørlandet i morgen. Vi har tatt en prat med 43-åringen om dems sjanser, men også om blant annet Hillary BR, Spiderman TG og Code Bon.

Geir Vegard Gundersen var innvolvert i en ulykke på Bjerke 4. juni. Der pådro travtreneren med base i Nittedal seg et brudd i hånda og siden har han ikke vært å se i løpsbanen. Om man ser bort i fra oppvarming til løp, da..

- Ja, jeg prøvde meg i banen i går. Det gikk greit, men jeg varmet Code Bone og han var stri, og da kjente jeg det i armen. Jeg hadde et håp om å kjøre på Biri neste helg, men sånn blir det ikke. Når hestene er i 100 prosent form og orden, så kan ikke kusken være 90 prosent, sier Geir Vegard Gundersen som virkelig har sine stallhester i 100 prosent orden for tiden. Den siste uka har vi fått se enorme prestasjoner av Hillary BR, Spidernan TG og Code Bon

- Det har gått utrolig bra med stallhestene den siste tiden og de tre hestene du nevner der er hester utenom det vanlige alle sammen. 

- Hva sier du om Hillary BR? 

- Rett og slett ei fantastisk hoppe. Jeg har kjent det i trening lenge, men det er noe annet å vise det i løp. Hun har imponert meg stort og jeg gleder meg til fortsettelsen. 

- Kan man sammenligne henne med Support Justice? 

- Det er alltid vanskelig å sammenligne hester. Support Justice er hingst og Hillary BR er ei hoppe. Bare der har man en stor forskjell, men når sant skal sies så har Hillary BR en enorm fysikk. Det er som sagt ei fantastisk hoppe, så får tiden vise hvor god hun blir. 

- Hva med Spiderman TG som nok en gang imponerte på onsdag? 

- Han har fortsatt til gode å skuffe oss. Han er fortsatt urutinert, men han gjør alt rett og jeg har ikke noe å klage på når det gjelder han. 

- Derby er vel årets store mål?

- Slik det ser ut nå, så blir det å prøve ham i Derby-kvalifisering, men man skal huske på at hesten kun har gått fire løp og aldri startet på langløp. Det er mye å kreve at hesten skal være med helt i toppen i Derby. Det viktigste for oss er at han blir en solid løpshest på sikt. 

- Hva med svært kapable Code Bon?

- Det er en hest med kapasitet langt utover normalen. Det viste han nok en gang i fjor. Ingenting er bestemt, men bronsjedivisjonen i Sverige er trolig neste oppgave. Eliteløp her hjemme er også naturlige løp utover i sesongen. 

- Du har seks 2-åringer hos Per Otto Aagre. Hvordan fungerer det samarbeidet? 

- Det fungerer 100 prosent. Jeg kan ikke tenke meg noen annen person jeg heller ville hatt unghestene mine hos enn hos Per Otto. Han er serisø og gjør jobben på en strålende måte. Det er et samarbeid som kommer til å fortsette. 

- Hvordan var perioden hvor hestene deres ikke fikke starte grunnet Salmonella? 

- Det var tøffe dager. Heldigvis er vi uten av det nå og vi prøver å ikke bruke mer energi på det, men jeg føler med dem som fortsatt ikke får starte med hstene sine. Jeg må få skryte av Tron Gravdal i DNT som lot oss melde hestene mens det sto på. Da fikk vi i alle fall starte med hestene så fort stallen var friskmeldt. 

- Du har med deg tre spennende hester til Sørlandet i morgen i form av Egon, Faust Boko og Gilbert BR. Hva sier vi om dem? 

- Egon er ikke satt opp for løp til nå, men han har gjort det solid uansett. En fin 3-åring som vi har god tro på i tiden som kommer, men jeg tror ikke han rår på Møller Tor i morgen. Det ser ut som en elitehest. Faust Boko leverte varene i debuten for oss og har vært fin i trening etter det. Jeg vet ikke hvordan han løser fra start og førstesporet kan kanskje bli en fare, men jeg tror han kjemper helt i toppen. Når det gjelder Gilbert BR så er det en hest vi har brukt god tid på, så at han var så god som han var i debuten var godt å se. Vi er fortsatt ikke helt i mål med ham, men hesten er bra, og han er en av de som kan vinne et jevnt og godt løp. 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013