Holdt på å blakke arrangøren
Atlanta mønstres av kusken Scott Zeron. Foto: Thomas Svensen

Holdt på å blakke arrangøren

Skrevet av: Truls Pedersen 08:11 20. juli 2018 , kategori: Sport

Superhoppa Atlanta er prissatt til 14 millioner kroner. Hun er favoritt til Hambletonian, om hun velger å starte der. I natt vant hun generalprøven. Og arrangøren skalv i buksene for å tape penger, hvilket de gjorde.

Atlanta (e Chapter Seven) har vært årets sjokk på den amerikanske travscenen. Hun har radet opp imponerende seirer. Fire seirer i totoløp og to i kvalløp er det blitt. Hun har notert 10,9, 10,4, 10,1, 09,9, 09,7 og 09,6! Ikke en eneste gang har Atlanta travet saktere enn 07,6 siste 400 meter.

I natt ble det rene treningsturen da Atlanta nøyde seg med årets svakeste tid – 10,2. Siste 400 meter etter 07,1. Seieren ble tatt i et New York Sire Stakes på 1400-meters banen Vernon Downs. Trener og medeier Rick Zeron og sønnen/kusken Scott Zeron matcher hoppa veldig forsiktig og mye i New York Sire Stakes der motstanden ikke er like hard som i de åpne løpene.

Tapte på spillet
Arrangøren Vernon Downs (banen eies av Meadowlands-eieren Jeff Gural) var åpenbart livredd for å tape penger på Atlanta. Superfavoritten ga 1.05 i vinnerodds, men det er ikke den reelle oddsen. I USA betaler man alltid ut 5 prosent over innsatsen til spillerne ved odds under 1.00. Således ble det fem prosent avkastning på de som spilte på Atlanta.

Arrangøren turte ikke å arrangere spilleformene «Show» og «Place» (Show = blant de to beste, Place = blant de tre beste), men bare vinnerspill. Nest minst spilte hest bak Atlanta var to hester fra Åke Svanstedts stall (i USA kan hester fra samme stall/eier delta under samme nummer i spillet) som ga over 30 i vinnerodds.

14 millioner kroner
En liten del av Atlanta ble ganske nylig solgt. Det var treneren Rick Zeron som solgte en stor del av sine 20 prosents eierandel til hardtsatsende Crawford Farms. Prislappen for hele hesten oppgis av troverdige kilder til å være 14 millioner kroner. Friskt det for en hoppe!

Nå skal kretsen rundt Atlanta vurdere om de skal starte i det åpne Hambletonian, eller i Hambletonian Oaks. Det er dobbelt så stor førstepremie i det åpne løpet. Det er uvanlig mange sterke hopper i 3-årsårgangen i USA i år. Jimmy Takters seiersmaskin Manchego (e Muscle Hill), Åke Svanstedts Plunge Blue Chip (e Muscle Mass) og Trond Smedshammers Phaetosive (e Explosive Matter) er tre av dem.

Nå blir det et pokerspill fram mot innmeldingen til de store 3-årsløpene. Det skjer på tirsdag. Først da vet man hvilke hester som meldes hvor.

Rick Zeron
Trener Rick Zeron behøver ikke se bekymret ut etter å ha cashet ut et millionbeløp for en liten eierandel han solgte i Atlanta. TGN-foto/TGP

A liste
Spillerne som fulgte med, cashet ut fem prosent lettvint avkastning på Atlanta. Arrangøren turte ikke tilby spill på «Show» og «Place».

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013