Dyringen stormer mot Hambletonian
Jimmy Takter har fått fart på 800 000-dollars kjøpet Tactical Landing. Foto: Lisa Photo

Dyringen stormer mot Hambletonian

Skrevet av: Truls Pedersen 06:59 21. juli 2018 , kategori: Sport

Jimmy Takter fikk inn auksjonsdyringen Tactical Landing som et prosjekt. Etter bare noen uker ble det en seriøs Hambletonian-kandidat av 3-åringen. I natt vant han på 10,0.

Tactical Landing (e Muscle Hill – Southwind Serena e Varenne) ble solgt for hele 800 000 dollar på auksjon som åring i 2016. Bob Stewart var en av deleierne og han tok hesten i trening. Han fikk storvokste Tactical Landing til start som 2-åring, men det ble med ett totoløp der han galopperte og hele fem kvalifiseringsløp.

Lillebroren til superhoppa Mission Brief ble flyttet til Jimmy Takter i mai. Svensken fastslo at den store log slappe hingsten trengte litt fart i beina og litt fokus på de han drev med. Etter tre ukers trening hos Takter løp Tactical Landing 1.10 i trening.

Etter to kvalløp på 1.10-tallet, debuterte Tactical Landing som annen på 09,1. Forrige uke ble det seier på 10,6 og i natt vant han på Meadowlands på 10,0. Nå venter Hambletonian på 3-åringen.

Jimmy Takter hadde også flere fine 2-åringer ute i Kindergarten-serien. Susy, en datter av superhoppa Solveig (e Yankee Glide), med Father Patrick som far, noterte 11,6 som vinner i sin andre start. Like fort travet auksjonsdyringen Beautiful Sin (e Muscle Hill) med en prislapp på 480 000 dollar. Jimmy Takter trener begge.

Raskest av 2-åringene var dog 2-åring, trent av en annen svenske. Marcus Melander-trente Gerry (e Muscle Hill) kom i mål på 11,4. Han kostet 225 000 dollar som åring og eies i likhet med Beautiful Sin av svensken Lennart Ågren. Mye svensk dominans i USA om dagen, med andre ord.

Marcus Melander vant også med en svenskfødt 2-åring fra stallen. Green Manalishi S (e Muscle Hill – Naga Morich e Enjoy Lavec) som vant på 11,7. Hans mor er søster med Raja Mirchi.

Jimmy Takter med armhevinger
Jimmy Takter viser styrke foran storløpene med litt armhevinger. TGN-foto/TGP

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013