Atle Hamre kjørte monsterjobb, og får trøbbel

Skrevet av: Truls Pedersen 08:42 26. juli 2018 , kategori: Sport

Atle Hamre brøt regelverket, satte seg opp bak 4-årige Seven And Seven og kjørte et voldsomt treningsarbeide på Jarlsberg mandag. Det kan gi trøbbel for ham og bror Frode.

– 4-årige Seven And Seven skal europadebutere på Jägersro Hugo Åbergs-dagen. Mandag dro Atle HamreJarlsberg og kjørte 11,8/1600 med 10,1 siste 1000 meter i trening.

– Og det var i annet-/tredjespor ettersom det lå pinner for å beskytte førstesporet, forteller Atle Hamre. Problemet for Hamre er at han i følge dommen han har fått i DNTs selvdømme, ikke har lov til å benytte seg av DNTs anlegg for trening av hest. Dommen er livstidslang for Atle Hamre.

– Jeg måtte bort å kjøre Seven And Seven. Han har bare ett kvalifiseringsløp i kroppen i hele år og måtte ha et tøft treningsarbeide innabords før Jägersro på tirsdag. Jeg fikk ikke tak i min bror Frode, og bestemte meg for å kjøre selv. Det er neppe noe jeg kommer til å gjøre igjen, men denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre, så får det bære eller briste med reaksjonene. Jeg gjorde det for å ha en best mulig forberedt hest i europadebuten, til dety beste for hesteeier og spillere. Jeg har dårlig samvittighet overfor Frode for å brutt reglementet på dette punktet, men jeg føler likevel ikke å ha gjort noe veldig galt. Jeg er med i treningen hjemme på Frodes stall i Larvik, og da er det ikke så veldig stor forskjell å være med og trene de samme hestene på Jarlsberg, sier Atle Hamre.

Frode Hamre har signert en avtale med DNT der han er ansvarlig for at ikke broren Atle skal kjøre på Jarlsberg med stallens hester.

– Jeg var ikke klar over at Atle dro til Jarlsberg og kjørte de hestene. Selv var jeg og kjørte hest på Ulleberg i Larvik, og jeg var sikker på at stallguttene som reiste bort skulle kjøre hurtigarbeidet. Jeg har ansvaret for Atles gjerninger med stallhestene og må ta de konsekvensene som måtte komme, men karen er snart 60 år og har aldri latt seg styre. Det vet jeg, for jeg har prøvd, sier Frode Hamre.

– Jeg synes det er provoserende at Atle Hamre får ture fram i sporten som han gjør. Han har kostet sporten millioner i tapt omdømme over flere tiår. At han bevisst gir blaffen i de regler og dommer han er gitt, vitner om en som ikke bryr seg om andre enn seg selv. At Atles versjon av det som er skjedd er riktig, det tror jeg ikke på, sier travtrener Petter Glittum.

Les mer om denne saken og Glittums og DNTs reaksjoner i dagens papirutgave av TGN.

– 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013